Ultima oră

IGP: Acţiunile protestatarilor cad sub incidenţa Codului Contravenţional şi Penal

Totodată, poliţia menţionează că decizia de a face marş şi de a bloca traseele, nu a fost anunţată de către organizatori, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al IGP.

Potrivit IGP, duminică în Chişinău au avut loc simultan mai multe proteste desfăşurate de către Partidul Socialiştilor, Partidul Politic Partidul Nostru şi Platforma „Demnitate şi Adevăr”, la care au participat, conform IGP, circa 20 de mii de cetăţeni. Aproximativ în jurul orelor 14.00, participanţii la protest au format o coloană şi au pornit în mod organizat, sub formă de marş, nedeclarând în prealabil acest lucru în Declaraţia depusă la primărie, pe următoarele trasee: bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt – Şoseaua Balcani – strada Deleanu – Alba-Iulia – Ion Creangă – Ştefan cel mare şi Sfânt – PMAN. Ca urmare pe traseele respective a fost sistată circulaţia rutieră timp de aproximativ o oră, astfel fiind create incomodităţi participanţilor la trafic, dar şi agenţilor economici din preajmă.

În acelaşi timp, un grup de protestatari, în jur de 350 de persoane, au blocat traseul în ambele direcţii de deplasare pe strada Calea Ieşilor, spre Străşeni, timp de 35 minute, circulaţia rutieră fiind sistată. La fel, acest grup de persoane a făcut un rug în mijlocul traseului. Astfel, poliţia menţionează că protestatarii au perturbat traficul rutier şi graficul transportului public, au creat impedimente agenţilor economici care îşi desfăşurau activitatea în acea zonă.

Acţiunile protestatarilor cad sub incidenţa mai multor articole ale Codului Contravenţional şi Penal pentru nerespectarea legislaţiei cu privire la organizarea întrunirilor, blocarea intenţionată a arterelor de transport şi blocarea intenţionată a arterelor de transport prin crearea de obstacole prin instalarea de posturi sau alte mijloace. Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele riscă amendă de la 600 la 2000 de lei, fie privarea de libertate de la 2 la 6 ani.

Poliţia reiterează apelul său către cetăţeni de a protesta paşnic, fără a recurge la violenţe. În acelaşi timp dacă aceştia observă obiecte dubioase, fie persoane care instigă la violenţe, să anunţe imediat poliţia.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *