Opinii și Editoriale

Iisus Hristos, Judecător

Din această pricină suntem tentați să luăm totul foarte ușor. Dumnezeu ne iartă. Dar în ecuația aceasta simplă uităm de un fapt esențial. Iisus a promis că va reveni pe pământ. Și aici totul se schimbă: a venit în smerenie (născut în iesle), se va întoarce cu slavă pe norii cerului; a venit ca Mântuitor, se va întoarce ca Judecător.

Diferențele între prima și a doua Sa venire sunt mari. Iar timpul dintre cele două veniri sunt ale mântuirii și iertării, dar când vom sta în fața lui Hristos Judecătorul lucrurile nu vor mai putea fi schimbate. Tocmai de aceea ne-a spus „că vine noaptea când nimeni nu poate lucra” (Ioan 9; 4).
Cum ne va judeca El se știe. Iisus Hristos, Fiul și Cuvântul lui Dumnezeu, ne va judeca prin cuvintele Sale; prin evanghelie. Evanghelia ne va sta înainte cu toate învățăturile pe care le-am respectat sau le-am călcat în picioare. Și când mă uit în jur înțeleg că nu suntem atenți la cuvintele evangheliei.

Iar asupra surprizei am insistat cu altă ocazie. Am spus atunci că așa cum vedem la Matei, capitolul 25, unde Iisus vorbește de Judecata de Apoi, atât cei mântuiți se miră, cât și cei pierduți. „Când, Doamne, am făcut (n-am făcut) toate astea?”. Deci ni se atrage atenția că judecata lui

Dumnezeu nu se potrivește cu a noastră. Și nu doar ca sugestie, căci în Biblie se repetă acest lucru în numeroase rânduri. De aceea ar trebui să recitim Biblia.

Voi mai scrie despre aceste lucruri pentru că de prea multe ori ne concentrăm mai mult asupra propriei noastre persoane decât asupra nevoilor pe care le are aproapele nostru, iar apoi ne vom trezi cuprinși de uimire în ziua judecății noastre.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *