Istorie

Iisus putea fi salvat de fiul lui Pilat din Pont!

Documentul decriptat vorbește și despre faptul că Pilat din Pont, guvernatorul roman al Iudeei, și cel care a autorizat în cele din urmă, după o primă tergiversare, crucificarea lui Iisus, s-ar fi oferit în timpul Ultimei Cine de dinaintea Răstignirii a Mântuitorului să-i salveze viața, sacrificându-și propriul fiu în locul lui Iisus! Pilat către Iisus: „atunci bine, a venit noaptea, ridică-te și pleacă, și când dimineața va sosi și ei mă vor acuza din cauza ta, le voi da singurul meu fiu pentru ca să-l omoare în locul tău”, scrie site-ul Livescience cu referire la scrierea egipteană. 
Și revelațiile documentului nu se opresc aici. Deși în Evangheliile canonice guvernatorul Iudeei are o imagine negativă, la fel și apostolul Iuda care are o pecete rușinoasă: Iuda îl trădează pe Iisus în schimbul unei pungi cu 30 de arginti, folosindu-se de sărut drept marcă de identificare a lui Iisus, făcând astfel posibilă arestarea lui, o noutate a textului egiptean constă în faptul că Iuda știa că Mântuitorul are capacitatea de a-și schimba înfățișarea. În textul egiptean, cuvintele sunt: „Atunci iudeii i-au zis lui Iuda: cum îl vom aresta pe El (Iisus), pentru că El nu are o singură înfățișare, El și-o schimbă. Uneori el este rumen, uneori este alb, uneori este roșu, uneori are culoarea grâului, uneori este palid ca asceții, uneori este tânăr, uneori este bătrân”.

Punând mari probleme de autenticitate, textul original se spune că s-ar fi aflat în urmă cu 1200 de ani în biblioteca Mănăstirii Sf. Mihai din Hamuli, în partea de vest a orașului Faiyum, în deșertul egiptean. El ar fi fost un dar de la „părintele Pavel”. Problema proastă, pentru identificarea în sine, este că această mănăstire și-a încetat existența undeva pe la începutul secolului al X-lea. De atunci, textul a fost considerat dispărut mai bine de zece secole, până în anul 1910, când a fost descoperit de o persoană care, un an mai târziu, în decembrie 1911, i l-a vândut bancherului J. P. Morgan. Colecțiile acestuia au fost donate mai târziu Muzeului și Bibliotecii „Morgan” din New York. Aceasta ar fi pe scurt istoria unui manuscris străvechi egiptean care dezvăluie lucruri incredibile necunoscute până acum. „Descoperirea din text nu înseamnă că aceste evenimente au avut loc, ci mai degrabă faptul că unii oameni care trăiau în acel timp par să fi crezut în ele”, spunea profesorul Roelof van den Broek, de la Universitatea din Utrecht, Olanda.

George Cusnarencu
Revistamagazin.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *