Actualitate

Ilan Şor rămâne în arest la domiciliu

Următoarea şedinţă de judecată a fost anunţată pentru data de 19 octombrie. Judecătorul a comunicat că au fost stabilitele listele martorilor apărării şi acuzării care urmează să fie aduşi în instanţă. În acest sens, după şedinţa de judecată, Ilan Şor a declarat jurnaliştilor că în instanţă vor fi aduşi oameni care cunosc adevărul.

Soţia omului de afaceri, interpreta rusă Jasmin, care a venit la judecătorie să-şi susţină soţul, a declarat după pronunţarea încheierii că justiţia moldovenească încă o dată şi-a arătat adevărata faţă. „Acest lucru este atât de ilegal, neonest, incorect încât nu am cuvinte”, a spus cântăreaţa, referindu-se la faptul că Ilan Şor rămâne în arest la domiciliu. Interpreta consideră că dosarul intentat soţului său este un joc politic, care se va încheia în curând.

Apărarea politicianului şi primarului de Orhei Ilan Şor susţine că decizia instanţei de judecată este şi o ingerinţă gravă în dreptul electoral şi în jurisprudenţa Curţii Europene pentru Drepturile Omului. Ilan Şor întruneşte toate condiţiile necesare pentru a fi numit persoana de încredere a Innei Popenco, candidată la prezidenţiale din partea Partidului Şor, dar nu-şi poate exercita atribuţiile cât timp rămâne în arest la domiciliu.Potrivit avocaţilor, acest lucru face ca Inna Popenco să fie pusă în condiţii de inegalitate faţă de ceilalţi concurenţi electorali. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *