Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 09:47
Abonamente
 
 
 

Actualitate 8 Mai 2018, ora 10:17

Ilegalități depistate la frontiera de stat. Ce riscă făptașii

Marime Font

Patru tentative de transportare a bunurilor fără acte de proveniență și utilizarea documentelor neautentice au fost contracarate de poliţiştii de frontieră.

Potrivit poliţiştilor de frontieră, a fost oprit un BMW cu plăcuțele de înmatriculare moldovenești, care se deplasa pe traseul Briceni-Cotiujeni. Automobilul era condus de un locuitor al satului Larga, raionul Briceni. În urma verificărilor, pe bancheta din spate a vehiculului a fost observat un lot de marfă, iar ulterior s-a depistat că și portbagajul era ticsit cu îmbrăcăminte pentru care moldoveanul nu a putut prezenta acte de însoțire.

Conaţionalul s-a ales cu un proces verbal, iar cercetările continuă.Alte două cazuri privind neveridicitatea a două procure, eliberate și semnate de același notar lituanian, au fost semnalate în punctul de trecere Briceni – Rossoșani, pe sensul de ieșire din țară.

Doi cetățeni ai Ucrainei s-au prezentat la linia de control la doar câteva minute diferență. Primul în vârstă de 38 ani se afla la volanul unui Opel Astra-G, iar al doilea tânăr de 31 de ani conducea un Opel Vivaro. Ambele mașini erau înmatriculate pe teritoriul Lituaniei. Printre actele necesare pentru a fi prezentate la control, bărbații au oferit spre examinare și împuternicirile notariale în conținutul cărora puteau fi remarcate greșeli uzuale din punct de vedere gramatical, care le completa pe cele de adresă incorectă și ștampila nevalabilă. Conform informațiilor deținute notarul indicat în procură și-a suspendat activitatea.

Într-un alt caz, un moldovean de 30 ani a prezentat pe lângă actul de călătorie, permisul de conducere eliberat de autoritățile ruse care s-a dovedit a fi fals. Incidentul a fost înregistrat în punctul de trecere Otaci, pe direcţia intrare în țară. Acesta era la volanul unui automobil înmatriculat în Republica Moldova.

În toate cazurile, polițiștii de frontieră au întocmit procese verbale de ridicare a documentelor falsificate și trasmitere către expertiză. Persoanele riscă o amendă de până la 650 unităţi convenţionale, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau până la 2 ani de închisoare.

Sursa: publika.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de aziEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md