Cultură

Ilian Gârneţ se căsătoreşte: „Stau la Stuttgart cu viitoarea mea soţie”

Pe Ilian Gârneţ l-am găsit în toiul repetiţiei la Sala cu Orgă. Pe 15 iunie, el se va produce în calitate de solist la concertul de închidere a stagiunii 2010-2011 a instituţiei. El va fi acompaniat de Orchestra Naţională de Cameră, dirijată de maestrul Cristian Florea, care de curând a obţinut Premiul Ministerului Culturii în domeniul muzicii academice. Ilian Gârneţ împreună cu orchestra va prezenta programul de participare la Festivalul „George Enescu”, care va avea loc în septembrie la Bucureşti. El va interpreta Concertul pentru orchestră de coarde de Sigismund Toduţă, Simfonia camerală de Boris Dubosarschi şi Serenada pentru vioară şi orchestră de coarde, harpă şi percuţie de Leonard Bernstein.
În 2009, violonistul moldovean a luat premiul trei, în valoare de 15 mii de euro, la Concursul pentru vioară „Regina Elisabeta”, care s-a desfăşurat la Bruxelles. Timp de doi ani, s-a aflat în capitala Belgiei, unde a prezentat mai multe concerte. Totodată, a absolvit Conservatorul Regal din Belgia. Anul trecut s-a stabilit cu traiul în Germania, la Stuttgart. Susţine concerte în toată Europa. Recent a înregistrat un CD cu pianista Alina Bercu. Albumul se bucură de un succes nemaipomenit în mai multe ţări din Occident.
Întrebat de noi când va fi nunta, el ne-a spus că, deocamdată, este preocupat de muzică şi… îndrăgostit de viitoarea sa soţie.
În octombrie, Ilian va concerta cu Alina Bercu în Elveţia. La concursuri, zice, nu mai are de gând să participe, pentru că a adunat premii destule.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *