Femeia

Imaculat

Starea pe care o am în astfel de zile este una de linişte şi căldură sufletească – poate de vină este faptul că m-am născut într-un oraş de munte şi am iubit de când mă ştiu această frumuseţe albă…

Chiar dacă, în Moldova, nu toate drumurile sunt deszăpezite şi autorităţile sunt mai mereu „luate prin surprindere” de aşternerea zăpezii – căci asta se întâmplă cam în fiecare an -, mie iarna îmi pare un anotimp frumos. Parcă nici nu îţi vine să mături zăpada de pe trotuar, să nu-i strici frumuseţea… De cele mai multe ori, există însă un „dar” atunci când vorbeşti de lucrurile frumoase. În cazul de faţă, cred că acest „dar” trebuie spus în clipa în care eşti nevoit să ieşi în stradă şi îţi dai seama că este foarte complicat să te mişti atent printre nămeţi sau pe gheaţă, deoarece foarte puţini fac micul efort de a curăţa zăpada şi de a lăsa trotuarul circulabil. De ce să fim cu toţii responsabili, când nimeni nu ne trage la răspundere, nu-i aşa?!

Ferice de casele împodobite cu ghirlande de cristaluri, care dorm liniştite sub acoperişurile încărcate cu zăpadă prevestitoare de belşug. E frumos. Imaculat.
 
Mira Tănase
mirabela.tanase@timpul.md

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *