Timpul Local

Imagini de caroserii de masini in expozitia lui Wojciech Wilczyk

Pe 23 aprilie, la Centrul Expozitional „C. Brancusi” va avea loc vernisajul expozitie de fotografie „Viata de dupa viata” a artistului Wojciech Wilczyk. In cadrul acestei expozitii pot fi vizionate 40 de fotografii, care surprind imagini de caroserii de masini transformate in panouri publicitare, in straturi de flori si alte elemente decorative.

Artistul polonez declara, insa, ca expozitia sa este un „ciclu despre moarte”, deoarece inregistrarea descompunerii realitatii materiale aminteste de un atlas medical, care prezinta variatiile si etapele succesive ale evolutiei unei boli. Expozitia va fi deschisa publicului pana la 10 mai a.c. Wojciech Wilczyk a studiat filologia polona la Universitatea Jagiellona
Este autorul unor eseuri si texte critice pe tema artelor plastice si fotografiei, publicate in „Tygodnik Powszechny”, „Gazeta Wyborcza”, „Gazeta Antykwaryczna”, „FA-art”, „Opcja”, „fotoTAPETY” si „Obieg”.Intre anii 1999-2003 a realizat proiectul intitulat „Silezia in alb-negru”, inregistrand schimbarile produse in zonele postindustriale din Silezia Superioara.Intre anii 2003-2006 a creat in paralel 2 cicluri de fotografii: „Viata de dupa viata” (fotografii color) si „Postindustrial” (fotografii alb-negru), ultimul avand ca tema cladirile industriale inchise, cazute in ruina din Polonia si Germania.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *