Timpul Liber

Imaginile anului 2011: Lumea ciudată şi periculoasă în care trăim



COREEA DE SUD
. Atletul sud-african Oscar Pistorius ia startul în cursa de 400 de metri din cadrul campionatului IAAF ce a avut loc la Daegu (28 August 2011).



COREEA DE SUD.
Un scafandru face demonstraţii de Taekwondo într-un banc de sardine, spre deliciul vizitatorilor parcului acvatic Coex din Seoul (22Iulie 2011)

SPANIA. Un taur rănit, cu cornul rupt, aşteaptă lovitura de graţie în arena El Plantino din Burgos (29 Iulie 2011).



ELVEŢIA.
Ishmael Yartey de la FC Servette îşi manifestă frustrarea la o ratare, în timpul partidei de Super Ligă cu Neuchatel Xamax (14 August 2011).



ISRAEL.
Muncitorii instalează un imens billboard ce-i înfăţişează pe premierul Benjamin Netanyahu şi pe preşedintele palestinian Mahmoud Abbas sărutându-se cu foc. Imaginea face parte dintr-o nouă şi, ca de obicei, controversată campanie de publicitate a celebrului brand Benetton.

SPANIA. Un manechin poartă o roche flamenco în timpul festivalului de modă de la Sevilia (22 Iulie 2011).

GRECIA. Protestatarii anti-austeritate din Piaţa Syntagma sunt arestaţi fără menajamente de poliţiştii atenieni (29 Iulie 2011).



CHINA.
Un puşti înoată cu greu printre alge în căutarea apelor limpezi ale Mării Galbene, în apropiere de Qingdao, provincia Shandong (15 Iulie 2011).

SUA. Atletul Bryce Lamb "aterizează" în groapa cu nisip a probei de sărituri din cadrul campionatului american de atletism de la Eugene, Oregon (25 iunie 2011).



MAREA BRITANIE.
Prinţesa Eugenie şi Prinţul Harry îşi susţin cu ardoare favoriţii în timpul cursei de cai de la Epsom în sudul Angliei (4 Iuniei).



COREEA DE SUD.
O participantă la "marşul prostituatelor" din Seoul şi-a scris mesajul de transmis pe piept. Demonstraţiile împotriva abuzurilor la care sunt supuse femeile au cuprins întreaga lume şi au pornit de la aprecierea unui poliţist din Toronto, care a comentat că dacă femeile doresc să nu mai fie victime ale agresiunilor sexuale, atunci ar trebui să nu se mai îmbrace ca nişte prostituate (16 Iulie2011).

CHINA. Muncitorii de la o întreprindere de textile din Beijing au "tras tare" şi au reuşit în trei luni, până la debutul ceremoniilor de aniversare a 90 de ani de la înfiinţarea partidului Comunist Chinez, fabricarea a nu mai puţin de 30.000 de steaguri, în medie de câte 20 de metri pătraţi fiecare (28 Iunie2011).



ARGENTINA.
Un grup de scafandri de la Prefectura Naval Argentina merg prin albia plină de cenuşa vulcanică a râului Limay din Patagonia. Erupţia vulcanului Puyehue-Cordon Caulle din Chile a acoperit cu cenuşă largi zone din ambele ţări (16 iunie 2011).

CHILE. Fulgerele încoronează norul de fragmente de rocă şi cenuşă de deasupra vulcanului Puyehue-Cordon Caulle din Chile (5 Iunie 2011).

SUA. Zeci de viitoare mirese au luat cu asalt de la primele ore ale dimineţii standurile cu rochii ale magazinului Filene’s Basement, celebru pentru zilele de reduceri pe care le oferă sub denumirea "Running of the Brides" (3 Iunie 2011).

JAPONIA. Aşa a început dezastrul. Primul val tsunami loveşte oraşul Miyako din Prefectura Iwate la câteva minute de la cutremurul de 8,8 grade Richter ce a zguduit Japonia şi a mutat axa Pământului cu 10 cm. (11 Martie 2011).

NASA. Prima imagine cu naveta spaţială Endeavour andocată la Staţia Spaţială Internaţională (23 Mai 2011).

GERMANIA. O monedă de 1 Euro este topită cu flacăra unui aparat de sudură, ilustraţie pentru criza adâncă în care se află moneda europeană. Un sondaj Reuters a relevat în noiembrie că 14 specialişti în economie din 20, sunt de părere că moneda unică nu va supravieţui, cel puţin nu în forma actuală.

Sursa FOTO: Reuters

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *