Social

Îmblânzirea apelor

Departamentul instituţiilor penitenciare a intervenit cu un efectiv de 100 de ofiţeri pentru a ajuta la lichidarea consecinţelor inundaţiilor din localităţile Nemţeni şi Cotul Morii din raionul Hânceşti. Ministerul Justiţiei a oferit echipament special, maşini cu capacitate de a interveni în zonele inaccesibile. În activităţile de lichidare a consecinţelor inundaţiilor a fost mobilizat un grup mobil alcătuit din colaboratori ai Instituţiei penitenciare nr. 7 din Rusca pentru construcţia şi întărirea digurilor de protecţie. Alături de ofiţeri a venit şi ministrul Justiţiei. „Durerea celor care au de suferit de pe urma inundaţiilor din ultimele zile şi au rămas fără case este mult prea mare pentru a rămâne insensibili. Transmitem un mesaj de solidaritate cetăţenilor afectaţi de inundaţii şi venim în sprijinul lor printr-o donaţie făcută de angajaţii Ministerului Justiţiei, care constă în salariul pentru o zi de muncă din luna iulie”, a spus Alexandru Tănase. Amintim că ministrul Justiţiei, alături de ofiţerii şi subofiţerii Departamentului instituţiilor penitenciare, s-a implicat joi, 8 iulie, în acţiunile de lichidare a consecinţelor inundaţiilor din localităţile Nemţeni şi Cotul Morii. Pentru sinistraţi au fost aduse produse alimentare, haine şi obiecte necesare persoanelor evacuate.

Şi alte ministere şi instituţii au transferat în fondul de solidaritate salariul lor pentru o zi de muncă. Între acestea, Preşedinţia RM, Ministerul Finanţelor şi Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Serviciul Vamal, Federaţia constructorilor, drumarilor şi producătorilor materialelor de construcţie „Condrumat” ş.a. Parlamentul a decis să acorde sinistraţilor din Cotul Morii şi din Nemţeni 259 de mii de lei. Preşedintele Comisiei economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă, a prezentat vineri în Parlament proiectul de hotărâre în care este stipulat că fiecare deputat donează câte 2500 de lei din salariu. La această sumă se mai adaugă şi 114 mii de lei – bani economisiţi din lefurile deputaţilor comunişti, care n-au fost plătite ca urmare a boicotării de către aceştia a şedinţelor în plen.

Preşedintele raionului Hânceşti, Anatol Chetraru, a făcut un apel către toţi oamenii din republică să se pătrundă de grijă şi compasiune pentru sinistraţi şi să-i susţină moral şi material. „Vom fi recunoscători pentru orice fel de suport”, a spus el. Administraţia de la Hânceşti a constituit un grup de recepţie a ajutoarelor, condus de preşedintele raionului, cu următoarele date de contact: tel. mob.: 069109983; tel.: (0269) 2.31.50, 2.20.58, 2.20.48, 2.28.09, 2.44.50; tel./fax: (0269) 2.23.02.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *