Comentariu

Îmbolnăviţi-vă sănătoşi!

Nu ştiu cine şi ce calcule a făcut, ce experimente de laborator, dar de la sfârşit de noiembrie 2011 ceea ce, până nu demult, era cântat de toţi poeţii drept „cel mai frumos sentiment pe care poate să-l trăiască un om” a fost inclus în registrul maladiilor elaborat de acest organism internaţional.

Potrivit experţilor, pe ale căror concluzii s-a bazat Organizaţia Mondială a Sănătăţii, dragostea sau, altfel spus F 63, este o tulburare mintală contra căreia nu există un remediu. Ea provoacă dependenţă, la fel ca drogurile, alcoolul sau jocurile de noroc. Simptomele acestei maladii sunt gândurile obsesive despre altă persoană, schimbările bruşte ale dispoziţiei, mila faţă de sine, insomnia, actele negândite, impulsive, durerile de cap şi chiar reacţiile alergice. Iar, ca bonus probabil , cercetătorii de la Facultatea de Medicină a Universităţii Naţionale Autonome din Mexic au anunţat că dragostea nu poate dura mai mult de patru ani, explicaţia aflându-se în cauze fiziologice. Iată aşa, într-o singură clipă, tot ceea pe ce s-a clădit întreaga umanitate a fost demolat de un banal F 63. Dar, face oare să ne lăsăm demolaţi de el?!

Doar, în afară de simptomele enumerate mai sus, dragostea înseamnă aripi, vis, fidelitate, putere de a făuri, tandreţe, fiice şi feciori. Şi dacă, pentru a face copii, omenirea are nevoie să se îmbolnăvească, o facem şi pe asta! De aceea, la acest început de decembrie, n-am decât să vă urez tuturor un sincer „Îmbolnăviţi-vă sănătoşi”! Dacă nu ştiţi cum s-o faceţi, rugaţi-l, la noapte, pe Moş Nicolae. Poate vă pune puţin F 63 în cizmuliţele agăţate la geam :).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *