Editorial

Îmi place Moldova, dar nu vreau să fac cu voi afaceri

Einar Vallbaum, Guvernatorul regiunii Laane-Virumaa, spune că i-a plăcut nespus de mult clima blândă, oamenii și locurile pitorești din Republica Moldova, care, în opinia sa, au un potențial turistic enorm.

El le sugerează prietenilor săi să viziteze neapărat Republica Moldova și să comunice cu oamenii de acolo.

În același timp, Einar Vallbaum, spune ferm că nu ar investi bani în Republica Moldova. „Când trimit o scrisoare electronică la Chișinău, răspunsul îl primesc, în cel mai bun caz, trei-patru săptămâni, iar când îi sun și-i întreb, îmi spun că nu au primit nimic. În același timp, dacă un moldovean are nevoie de ceva de la mine mă sună de trei-patru ori pe zi”, spune el.

„În plus, nu sunt sigur încotro veți merge, spre dreapta, spre stânga, ezitați permanent încotro să mergeți, nu sunteți deciși de direcția aleasă”, afirmă Einar Vallbaum.

El spune că a încercat să aducă în Estonia produse moldovenești, dar prețurile solicitate de către oamenii de afaceri din Republica Moldova erau exagerate.

Guvernatorul a accentuat că ar vrea să aibă o relație bună cu Republica Moldova și că, mai devreme sau mai târziu o va avea.

P.S. Einar Vallbaum, Guvernatorul regiunii Laane-Virumaa, este un om de afaceri venit în politică. „Îmi plac acțiunile și rezultatele concrete, am o viteză mai mare, decât politicienii, care se mișcă foarte și foarte greu”. A câștigat alegerile fără anumite promisiuni. Doar i-a rugat pe oameni să-l aleagă pe el. „Nu am venit cu promisiuni, toți mă cunosc, știu ce am făcut și ce pot face”. Pot pleca în orice moment, nu mă țin de fotoliu.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *