Astăzi 17 Ianuarie 2020, Vineri - Ultima actualizare la ora 18:16
Abonamente

Actualitate 20 Noiembrie 2011, ora 08:26    Din editia print

„Împăraţii” ascunşi ai Moldovei

Marime Font

Cine sunt şi cum îşi plănuiau să ne conducă ţara cei 14 moldoveni, care au vrut să candideze la funcţia de preşedinte

În timp ce toată ţara fierbea în aşteptarea rezultatului negocierilor dintre AIE şi „grupul Dodon” în privinţa alegerii candidatului pentru preşedinţie, 14 moldoveni se pregăteau să devină împăraţi. Fiecare, pierdut în găoacea visurilor sale, spera într-o minune care, după cum se ştia din start, nu avea să se întâmple. Unii îşi pregăteau programe de dezvoltare a RM, iar alţii cugetau deja la construcţia unei noi ordini mondiale. Foarte puţini însă aveau habar cum îşi vor pune în practică tezele pe alocuri utopice sau rudimentare. Astăzi, când filmul s-a sfârşit, toţi îşi dau seama că au fost victimele unei farse politice. Deoarece, pentru a candida la preşedinţie, fiecare era obligat să găsească cel puţin 15 deputaţi care să-l susţină, ceea ce, fiind imposibil, le-a îngropat toate speranţele.

„Şi măturătorii, şi viceminiştrii să fie aleşi în bază de concurs…”

Ilie Rotaru, avocat, conferenţiar universitar, doctor în drept


Este primul care s-a înregistrat ca eventual candidat pentru funcţia de preşedinte, singurul care a organizat o conferinţă de presă cu această ocazie şi singurul care afirmă că a reuşit să convingă câţiva deputaţi să-l sprijine. Nemulţumit, acum se pregăteşte să-şi caute dreptatea în judecată. De-ar fi preşedinte, spune că ar propune parlamentului să adopte o nouă lege cu privire la angajarea în câmpul muncii a funcţionarilor publici, pentru ca aceştia - de la măturător până la viceministru - să fie angajaţi doar în bază de concurs. Insistă şi pentru adoptarea, în termen de un an, a unei noi Constituţii, pentru ca 50% din deputaţi să fie aleşi pe circumscripţii uninominale. Crede că singurul demnitar care face ceva în RM este Filat şi se aşteaptă la anticipate.

„Nu cred că nu m-or alege”

Alexei Zubali, pensionar, Chişinău

Enigmatic, trist, în vârstă de 80 de ani, a decis să ne conducă ţara, deşi aude greu şi ne roagă insistent să vorbim pe îndelete: „Vorbiţi liniştit, vă rog, nu foarte repede”. Repetăm întrebările de multe ori. Când îi spunem că suntem de la TIMPUL, zice: „Aaa, Ghimpu!”. N-a găsit deputaţi care să-l susţină şi e convins că „mai uşor e să te întâlneşti cu Dumnezeu decât cu deputaţii noştri”. A lucrat 27 de ani inginer-constructor, iar acum a făcut „o mare chemare pentru politicieni”. „Am scris: vă rog, daţi-mi posibilitatea să particip la alegerile preşedintelui. Eu nu cred că nu m-or alege”, spune Zubali. În opinia sa, Comisia pentru alegerea şefului statului nu i-a acceptat intenţionat certificatul de la policlinica de sector şi l-a trimis să treacă o altă comisie medicală, dându-i telefoanele greşite. Ca preşedinte, ne asigură că va reîntoarce „teritoriile RM în hotarele stabilite în 1991, căci cu separatiştii trebuie de luptat” şi va construi uzine moderne. Cum anume va face aceste lucruri, însă, se pare că nici el nu ştie.

„Legea scrie că n-am dreptul la muncă”Gheorghi Agbaş, şomer, Chişinău

A fost 20 de ani medic la Cimişlia, iar de zece ani nu-şi găseşte un serviciu. Nimeni nu-l angajează din cauza că e invalid, având probleme cu mersul. Trăieşte din pensia de 900 de lei. Ne spune că a trecut cu brio comisia medicală pentru a candida la preşedinţie, dar nu a fost acceptat la Agenţia naţională pentru ocuparea forţei de muncă. „Mi-au pus în nas legea, în care scrie că invalizii de gradul II n-au dreptul la muncă”, afirmă Agbaş. El crede că e mai uşor de adunat 15 mii de semnături de la cetăţenii simpli decât 15 de la deputaţi, dar nu se lasă bătut. Este decis să mai încerce şi îl citează pe Cehov: „Cea mai mare crimă este indiferenţa”. Ca preşedinte, ar armoniza mai întâi legile care discriminează persoanele social-vulnerabile şi ar propune modificarea Constituţiei, pentru ca şeful statului să fie ales de către popor.

„Partidele trebuie interzise”Mihai Gonţa, doctor în ştiinţe fizico-matematice

A lucrat 50 de ani profesor, are şapte cărţi publicate, a fost un aprig susţinător al Mişcării de eliberare naţională, iar când s-a adresat lui Ion Hadârcă după o semnătură, spune că a rămas dezamăgit. „Mi-a spus că nu avem ce discuta. I-am explicat că nu-l costă nimic, că poate să voteze cu cine vrea, dar semnătura îmi este necesară ca să pot participa la alegeri. N-a vrut să mă audă. I-am amintit că am fost împreună în Piaţă în anii 1989-1990 şi n-a găsit ce să-mi răspundă... M-am dus şi la Tudor Deliu, care mi-a lămurit omeneşte că ei au alt candidat. La comunişti, Sergiu Sârbu a întors-o că ei n-au candidat şi nu oferă semnături. Când am depus actele, dl Reşetnicov nu vroia să le primească în lipsa semnăturilor. I-am întins foaia să semneze el primul. S-a uitat straniu şi n-a avut încotro”, ne relatează profesorul. De-ar fi ajuns preşedinte, ar fi încercat să separe businessul de politică şi să interzică toate partidele. „Ele dezbină societatea, aduc zarvă şi nu se ocupă de interesele poporului. Trebuie să fie alese personalităţi, dar nu liste negre, în care cine ştie cine nimereşte”.

„Oameni buni, hai să facem un guvern electronic!”

Ivan Lungu, şomer, or. Drochia

Fost inginer, electrician, zugrav, se declară ideolog din anul 1998 şi vrea să formeze un guvern mondial electronic. De câţiva ani, cere de la conducerea RM să-i aloce 7% din bugetul de stat pentru crearea unei lumi „drepte şi asigurate”. Solicită bani şi de la Vladimir Putin, şi de la conducerea Chinei, pe care, la rândul său, o asigură că va construi comunismul adevărat. În programul său de viitor preşedinte, Lungu cere bani cu împrumut de la toţi doritorii, pentru crearea lumii noi. Promite că va întoarce datoriile cu dobândă de 63% anual. I-am propus şi noi o sumă bună şi l-am întrebat ce va face cu ea. Ne-a anunţat că va deschide o televiziune pentru a-şi promova ideologia. Şi dacă dă faliment? Să nu ne facem griji, ne-a asigurat, căci bani vor veni de la guvernele lumii. Dar dacă acestea nu-i vor da nicio liţcaie? „O să organizăm lumea ca să constrângem guvernele să ne dea bani! Planeta trebuie să treacă la o nouă formă de dezvoltare, să dispară graniţele şi statele şi lumea să se transforme în Frăţia Muncitorilor Uniţi, unde toţi să trăim ca fraţii. Oameni buni, hai să facem un guvern electronic şi să vedem cât de uşor va fi de trăit pe faţa pământului”…

„Am înaintat la conducerea ţării orânduirea statulară”

Alexei Sârbu, şomer, fără loc de trai

Locuieşte de trei ani la Centrul de plasament pentru boschetari şi propune ţării „sistemul alternativ şi orânduirea statulară, care constă în schimbarea filosofiei, gândirii, raţiunii şi a tot ce ţine de intelectul omului pe planeta Pământ”. „N-am niciun venit, trăiesc cu bomjii, umblu cu cerşitul, mă hrănesc oamenii cu ce pot”, spune Sârbu. El adaugă că liderii tuturor partidelor i-au promis susţinere, dar l-au minţit. Mai întâi ar fi fost Voronin, care, în 1997, i-ar fi garantat că va implementa în RM orânduirea statulară, cu condiţia ca Sârbu să-l ajute să vină la putere. Apoi, ca să scape chipurile de el, i-ar fi propus să-l angajeze la Ambasada RM în Grecia... „Cu Ghimpu m-am întâlnit deunăzi. A zis că mă susţine, dar să-i lămuresc problema unui băiat din securitatea sa. Şi acela a fost de acord cu mine. Şi Lupu mi-a spus că acceptă propunerile mele, dar ei numai vorbesc. Pentru că-s masoni”. Sârbu zice că el trebuia să fie preşedintele RM, în locul lui Voronin, după ce George Bush i-a transmis o medalie şi mulţi bani, ca să devină mason, dar el a refuzat. Neagă faptul că ar fi vrut să fie preşedinte. „Eu nu-s prezervativ ca să mă folosească masonii şi burghezia mondială, ori Kremlinul, ori Apusul, ori America cum vor ei. Eu am înaintat la conducerea ţării orânduirea statulară, nu pe mine, aşa cum zic hoţii, bandiţii, sataniştii, mafioţii. Preşedinte va deveni primul mason care mă va ajuta să construim sistemul de alternativă”. Sârbu mai spune că are „o vaccină filosofică care o să-i lecuiască pe toţi de gripa politică şi, de nu va fi acceptată, vom avea războaie ori potop, ori Armaghedonul, ori Apocalipsa…”.

„I-aş lua ca vicepreşedinţi pe Greceanîi şi Hadârcă”

Ion Flocosu, pensionar, or. Drochia

Fost profesor de geografie şi biologie în s. Miciurin, a decis să intre în lupta pentru preşedinţie pentru că are o experienţă de viaţă de invidiat. A călătorit de la Polul Nord până la Gibraltar şi de la Leningrad - la Taşkent. Se declară un susţinător al progresului uman şi al evoluţiei ştiinţifice şi consideră că niciun partid din lume nu-i teafăr şi toate dăunează societăţii. În cele din urmă, s-a convins că modul de alegere a preşedintelui RM este o farsă. „I-am crezut şi am răspuns chemării lor. Dacă tot zic că au nevoie de apolitici, poftim - sunt unul dintre cei mai curaţi oameni şi pot concura cu oricine. Dar ei m-au înregistrat pe o foiţă şi mi-au întors actele. Le-am propus cererea, biografia, diploma, alte documente - n-aveau nevoie”, se amuză astăzi bărbatul. Totuşi, să fi ajuns şef de stat, Ion Flocosu ar fi instituit trei funcţii de vicepreşedinţi ai RM. De pe extrema stângă ar fi ales-o pe Greceanîi, de pe dreapta – pe Hadârcă. Ar fi optat şi pentru un adjunct apolitic. „Aşa i-aş fi împăcat pe toţi”, consideră fostul profesor.

„Le-aş permite lui Filat şi Plahotniuc să-şi dea la moacă”

Liubomir Stratulat, inspector la Fisc, Străşeni

Susţine că nu s-a aventurat în discuţii particulare cu deputaţii, ci a pus o condiţie tuturor partidelor din parlament - să fie propus de toţi cei 101 deputaţi. „Niciun deputat nu va semna nimic până când nu va fi o decizie politică. Mi s-a garantat susţinerea, dar…”. A sperat că el va fi alesul până în ultima clipă. Dacă ar fi fost aşa, atunci crede că ar fi convins clasa politică să nu agonisească prea mulţi bani. El are o soluţie şi pentru concilierea dintre Filat şi Plahotniuc: „I-aş duce într-un beci, ca să nu ne audă şi să nu ne vadă nimeni. Le-aş permite să-şi dea la moacă. Apoi, am bea câte un pahar de vin şi am lucra pentru binele societăţii. Guvernul ar putea activa bine numai dacă dl Filat va avea un preşedinte puternic. Noi suntem aproape din aceeaşi lună şi din acelaşi an, iar cu dl Lupu am fost colegi de facultate. Cred că împreună am putea face o guvernare serioasă”.

„Îl susţin pe Lupu, dar am idei bune”

Ion Rotaru, director de muzeu, profesor de istorie, s. Hârbovăţ, Anenii Noi

Crede în visuri şi în legătura omului cu cosmosul. A decis să devină preşedinte după ce a stat la sfat cu deputatul liberal Valeriu Munteanu. „Eu susţin PL şi pe Marian Lupu, candidatul AIE, dar când am văzut că nu pot să-l aleagă, m-am gândit că poate aş fi o soluţie. Fiindcă am idei bune”. Precizează că, de ne-ar conduce ţara, ar face reforme democratice. Mai mult, ar atrage investitori străini pentru redresarea economiei şi ar lupta contra corupţiei. Toate astea s-ar putea de realizat, după Rotaru, dacă funcţiile cele mai importante ar fi ocupate de „tineri drepţi, cu salarii bune, care nu ar permite corupţia”.

„Pentru binele ţării întotdeauna am timp…”

Valeri Bacevici, inginer-mecanic, taximetrist, Chişinău

La alegerile locale a candidat pe lista unui partid, fără să ştie cine e preşedintele acestuia. Vorbeşte rusa, dar garantează că poate învăţa româna în două săptămâni. Spune că a inventat un motor de gravitaţie, pe care încă nu l-a construit. Se arată convins că, de-ar fi preşedinte, numai din pomicultură ar putea să obţină un miliard de dolari într-un an, iar în doi-trei ani ar ridica condiţiile de viaţă ale populaţiei la nivelul Europei şi ar întoarce cetăţenii plecaţi la muncă în străinătate, „pentru ca viaţa să devină pur şi simplu minunată”. Explică criza politică din Moldova inclusiv prin faptul că nu crede că „cineva din bomondul politic moldovenesc ar putea să treacă comisia medicală, unde candidaţii sunt supuşi unui test psihologic cu întrebări despre corupţie”. Cu omul acesta am avut o istorie specială. Ziua, când am discutat cu el, mi-a spus că este fost om de afaceri, că nu-l interesează banii, dar lucrează taximetrist ca să comunice cu lumea şi să cunoască problemele societăţii. Seara, m-a sunat şi mi-a propus să ne întâlnim, accentuând că „pentru binele ţării întotdeauna am timp”. Mi-a propus să mă ducă cu taxiul până acasă, prevenindu-mă că va trebui să-i achit călătoria. Bine, mă grăbeam şi eu. Însă, pe drum, mi-a sugerat că ar putea să deseneze pe o foaie motorul inventat de el, numai dacă l-aş servi cu o cafea. Deşi nu aveam deloc timp şi am refuzat, el a luat-o pe alt drum şi s-a oprit în faţa unui bar. Am cedat şi am stat puţin la taclale. Mi-a spus că are soluţii pentru absolut orice problemă. La urmă am achitat 38 de lei. M-a dus acasă şi a mai cerut 30. Concluzie: dacă veneam cu un taxi condus de un om simplu, dar nu de unul care se făleşte că, pentru binele ţării, are întotdeauna timp, aş fi cheltuit în total doar 25 de lei. Dar dacă m-am legat cu un fost om de afaceri, pe care banii nu-l interesează şi care se gândeşte numai la popor, mi-am asumat consecinţele…

„Îi dau în judecată!”Vladimir Arseni, fără loc de trai şi de muncă

A refuzat să ne răspundă la întrebări şi ne-a spus că va acţiona în judecată parlamentul şi Comisia specială pentru alegerea preşedintelui, deoarece Constituţia nu prevede că, pentru a candida la preşedinţie, trebuie să treci comisia medicală şi să aduni semnături de la 15 deputaţi. Întrebat ce profesie are, Arseni ne-a mărturisit bucuros că poate face orice, în afară de prelucrarea aurului şi avorturi.

După ce a vorbit cu noi, Constantin Lazăr, pensionar şi fost inginer, ne-a rugat să nu publicăm nimic despre el. Pe şomerul Gheorghe Tichisan n-am putut să-l găsim – n-are nici telefon, nici adresă. N-am reuşit să discutăm nici cu doctorul în agricultură şi fermierul Teodor Rotaru.

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Interviu 17 Ianuarie 2020, ora: 18:16 de Mihaela Culcinschi

La începutul acestei săptămâni, Vladimir Putin a propus implementarea unui șir de schimbări în Constituția Rusiei, printre care: acordarea pentru Duma de Stat a dreptului de a numi prim-ministrul, înăsprirea condițiilor alegerii președintelui, astfel ca orice...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 18:10

Gigantul aeronautic Airbus a anunţat vineri că efectuat cu succes prima decolare bazată pe recunoaştere vizuală, complet automatizată, cu un avion de test din familia Airbus, pe aeroportul Toulouse-Blagnac.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 18:09

El a scris pe pagina sa de Facebook că va discuta cu colegii din teritoriu, precum și cu cei de la celelalte partide din cadrul Mișcării Politice Unirea și ulterior va anunța decizia finală.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 16:41

După atât timp, România intră în rândul lumii și va avea, în sfârșit, buletine biometrice. Îți vor încăpea în portofel, dar fac mai mult decât să fie mici.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 15:50

China a înregistrat în 2019 CEA MAI SLABĂ creştere economică din ultimii 29 de ani

China a înregistrat în 2019 CEA MAI SLABĂ creştere economică din ultimii 29 de ani

Creşterea economică a Chinei a fost de 6,1% în 2019, cea mai slabă din ultimii aproape 30 de ani, în contextul războiului comercial cu Statele Unite, însă regimul de la Beijing a introdus o serie de măsuri pentru a contracara o scădere şi mai mare anul acesta, relatează...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 15:47

Negocierile comerciale între UE şi SUA merg în direcţia potrivită: Bursele europene reacţionează şi ating un record istoric

Negocierile comerciale între UE şi SUA merg în direcţia potrivită: Bursele europene reacţionează şi ating un record istoric

Bursele europene au atins un record istoric, vineri, după ce Phil Hogan, comisarul european pentru Comerţ, a anunţat că negocierile cu Washingtonul se înreaptă în direcţia potrivită, ceea ce a liniştit pentru moment investitorii, potrivit Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 15:45

Cutremur în cazul Caracal! Gheorghe Dincă a depus plângere penală! Pe cine a denunțat

Cutremur în cazul Caracal! Gheorghe Dincă a depus plângere penală! Pe cine a denunțat

Situație halucinantă în cazul de Carcal. Părinții Luizei și ai Alexandrei au rămas fără cuvinte când au auzit. Se pare că lui Gheorghe Dincă, nu prea îi convine situația în care se află acum. Acesta este nemulțumit de cum a fost tratat de forțele de ordine.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 15:22

Primul preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur a împlinit 80 de ani

Primul preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur a împlinit 80 de ani

Primul Preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, a împlinit vineri, 17 ianuarie, 80 de ani.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 15:14

Mărturia emoţionantă a unei jurnaliste de top de la CNN despre întoarcerea în Chişinău, oraşul natal, după 30 de ani

Mărturia emoţionantă a unei jurnaliste de top de la CNN despre întoarcerea în Chişinău, oraşul natal, după 30 de ani

O jurnalistă premiată, originară din Chişinău, a scris pentru CNN o mărturie emoţionantă despre momentul în care şi-a vizitat ţara natală după trei decenii.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 15:11

Sondaj: Deși recunosc rămânerea în urmă față de Occident, rușii se consideră ”popor ales” cu un rol deosebit în istorie

Un procent de 61% dintre ruși sunt rușinați de faptul că poporul rus trăiește „în sărăcie veșnică și nesiguranță”, rezultă din rezultatele sondajului realizat de ”Levada Center”, potrivit Meduza.io.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 14:30

ANRE, reacție după scumpirea carburanților: NU AVEM nici o informație

ANRE, reacție după scumpirea carburanților: NU AVEM nici o informație

După ce șoferii s-au trezit astăzi, 17 ianuarie, cu prețuri majorate la carburanți, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) vine cu un comentariu în acest sens.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 14:28

Companiile de transport din Capitală cer majorarea prețului pentru o călătorie cu microbuzul până la 10 lei

Companiile de transport din Capitală cer majorarea prețului pentru o călătorie cu microbuzul până la 10 lei

Companiile de transport care prestează servicii de transportare a pasagerilor în Capitală cer ca prețul unui bilet de călătorie cu microbuzul să fie majorat. În acest sens, în data de 13 ianuarie, companiile de transport au depus o cerere de ajustare a tarifului pentru serviciile de...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 17 Ianuarie 2020, ora: 11:47

Republica Moldovenească a Întregii Moldove!

Republica Moldovenească a Întregii Moldove!

Mai multe state din lume şi-au delimitat perioadele istorice prin numerotarea lor. Astfel, avem cinci republici franceze, trei poloneze, trei greceşti şi tocmai şase sud-coreene. În ordine similară, avem trei Reich-uri germane (deşi primul s-a numit Sfântul Imperiul Roman),...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 11:37

ULTIMA ORĂ /// UNIONIȘTII intră în luptă - Vlad Țurcanu este candidatul PUN pentru alegerile parlamentare noi desfășurate la Hâncești / VIDEO

ULTIMA ORĂ /// UNIONIȘTII intră în luptă - Vlad Țurcanu este candidatul PUN pentru alegerile parlamentare noi desfășurate la Hâncești / VIDEO

Partidul Unității Naționale și-a prezentat candidatul la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, la alegerile parlamentare noi desfășurate în circumscripția 38, Hâncești. Este vorba despre Vlad Țurcanu, prim-vicepreședintele partidului, informează...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 11:29

Mamele din Orhei continuă să primească 7 și 10 mii de lei datorită lui Șor

Mamele din Orhei continuă să primească 7 și 10 mii de lei datorită lui Șor

Încă 54 de tinere familii din municipiul Orhei au primit vineri, 17 ianuarie, alocațiile suplimentare la nașterea copiilor, în cadrul programului „Capitalul matern”, lansat în anul 2015 de fostul primar al localității, Ilan Șor. Datorită acestui proiect, dar și a altor programe...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 09:57

Tănase, despre eliberarea lui Filat: Sandu și Dodon s-au grăbit cu acuzațiile

Tănase, despre eliberarea lui Filat: Sandu și Dodon s-au grăbit cu acuzațiile

Vlad Filat nu a făcut nimic altceva decât să utilizeze prevederile legale pentru a-i fi redus termenul de detenție, iar eliberarea sa nu are în spate niciun fel de teorie a conspirației, în pofida acuzațiilor reciproce pe care și le-au adus Maia Sandu și Igor Dodon....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 09:47

PROGNOZA METEO PE 7 ZILE - FOTO

PROGNOZA METEO PE 7 ZILE - FOTO

 Vin gerurile! Meteorologii anunță pentru sfârșitul de săptămână temperaturi nițel mai scăzute decât în zilele anterioare. Totuși, acestea rămân a fi anormal de ridicate pentru această perioadă a anului.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 09:15

HOROSCOP 17 IANUARIE 2020. Previziuni toate zodiile

HOROSCOP 17 IANUARIE 2020. Previziuni toate zodiile

HOROSCOP 17 ianuarie 2020. Iată ce vă rezervă astrele, în funcție de zodie, pentru ziua de vineri, 17 ianuarie 2020.  Berbec  Se apropie weekend-ul și ești cuprins de romantism. Îți îndrepți toată atenția către partenerul de viață. Un incident recent...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 09:13

Reacția fostului prieten al lui Dodon, acuzat că ar fi publicat pozele din vacanțele de lux: Dacă rămâne președinte, RENUNȚ la cetățenia R. Moldova

Reacția fostului prieten al lui Dodon, acuzat că ar fi publicat pozele din vacanțele de lux: Dacă rămâne președinte, RENUNȚ la cetățenia R. Moldova

Igor Grigoriev, fostul coleg de facultate al lui Igor Dodon, pe care șeful statului l-a acuzat că ar fi pus la dispoziția presei pozele pe care președintele le-a făcut în vacanțele sale de lux, a anunțat că nu are nicio legătură cu asta și că a părăsit Republica Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 09:08

DEZASTRU FĂCUT DE UN ȘOFER BEAT. Și-a băgat prietenii în spital/ VIDEO

DEZASTRU FĂCUT DE UN ȘOFER BEAT. Și-a băgat prietenii în spital/ VIDEO

Accident de groază în capitală. Doi tineri au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau ca pasageri s-a izbit violent într-un copac. La volan se afla prietenul victimelor, un tânăr de 21 de ani, în stare avansată de ebrietate

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 09:02

Tânărul, împușcat de un carabinier, la Bălți, petrecut pe ultimul drum - VIDEO

Tânărul, împușcat de un carabinier, la Bălți, petrecut pe ultimul drum - VIDEO

Tânărul de 23 de ani, omorât la Bălți în Ajun de Sfântul Vasile a fost petrecut azi pe ultimul drum. Să-și ia rămas bun de la Simion Botnari au venit nu doar rudele și prietenii, dar și consătenii, care sunt solidari cu tragedia familiei Botnari din satul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 08:58

Alexandru Tănase: Maia Sandu a dat benevol puterea

Alexandru Tănase: Maia Sandu a dat benevol puterea

Guvernul Maiei Sandu ar fi avut șanse mai mari să se mențină la putere dacă ar fi fost creat din start corect, cu miniștri inclusiv din partea PSRM, iar Olesea Stamate și-ar fi dat demisia după eșuarea concursului pentru selectarea candidaților la funcția de procuror general. În...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 08:52

ULTIMA ORĂ / Benzina, motorina și gazul S-AU SCUMPIT peste noapte

ULTIMA ORĂ / Benzina, motorina și gazul S-AU SCUMPIT peste noapte

Prețurile la carburanți sunt mai mari de vineri, 17 ianuarie. Noile prețuri sunt în vigoare de la ora 00:00.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)