Astăzi 31 Martie 2020, Marţi - Ultima actualizare la ora 10:43
Abonamente

Actualitate 20 Noiembrie 2011, ora 08:26    Din editia print

„Împăraţii” ascunşi ai Moldovei

Marime Font

Cine sunt şi cum îşi plănuiau să ne conducă ţara cei 14 moldoveni, care au vrut să candideze la funcţia de preşedinte

În timp ce toată ţara fierbea în aşteptarea rezultatului negocierilor dintre AIE şi „grupul Dodon” în privinţa alegerii candidatului pentru preşedinţie, 14 moldoveni se pregăteau să devină împăraţi. Fiecare, pierdut în găoacea visurilor sale, spera într-o minune care, după cum se ştia din start, nu avea să se întâmple. Unii îşi pregăteau programe de dezvoltare a RM, iar alţii cugetau deja la construcţia unei noi ordini mondiale. Foarte puţini însă aveau habar cum îşi vor pune în practică tezele pe alocuri utopice sau rudimentare. Astăzi, când filmul s-a sfârşit, toţi îşi dau seama că au fost victimele unei farse politice. Deoarece, pentru a candida la preşedinţie, fiecare era obligat să găsească cel puţin 15 deputaţi care să-l susţină, ceea ce, fiind imposibil, le-a îngropat toate speranţele.

„Şi măturătorii, şi viceminiştrii să fie aleşi în bază de concurs…”

Ilie Rotaru, avocat, conferenţiar universitar, doctor în drept

Loading...


Este primul care s-a înregistrat ca eventual candidat pentru funcţia de preşedinte, singurul care a organizat o conferinţă de presă cu această ocazie şi singurul care afirmă că a reuşit să convingă câţiva deputaţi să-l sprijine. Nemulţumit, acum se pregăteşte să-şi caute dreptatea în judecată. De-ar fi preşedinte, spune că ar propune parlamentului să adopte o nouă lege cu privire la angajarea în câmpul muncii a funcţionarilor publici, pentru ca aceştia - de la măturător până la viceministru - să fie angajaţi doar în bază de concurs. Insistă şi pentru adoptarea, în termen de un an, a unei noi Constituţii, pentru ca 50% din deputaţi să fie aleşi pe circumscripţii uninominale. Crede că singurul demnitar care face ceva în RM este Filat şi se aşteaptă la anticipate.

„Nu cred că nu m-or alege”

Alexei Zubali, pensionar, Chişinău

Enigmatic, trist, în vârstă de 80 de ani, a decis să ne conducă ţara, deşi aude greu şi ne roagă insistent să vorbim pe îndelete: „Vorbiţi liniştit, vă rog, nu foarte repede”. Repetăm întrebările de multe ori. Când îi spunem că suntem de la TIMPUL, zice: „Aaa, Ghimpu!”. N-a găsit deputaţi care să-l susţină şi e convins că „mai uşor e să te întâlneşti cu Dumnezeu decât cu deputaţii noştri”. A lucrat 27 de ani inginer-constructor, iar acum a făcut „o mare chemare pentru politicieni”. „Am scris: vă rog, daţi-mi posibilitatea să particip la alegerile preşedintelui. Eu nu cred că nu m-or alege”, spune Zubali. În opinia sa, Comisia pentru alegerea şefului statului nu i-a acceptat intenţionat certificatul de la policlinica de sector şi l-a trimis să treacă o altă comisie medicală, dându-i telefoanele greşite. Ca preşedinte, ne asigură că va reîntoarce „teritoriile RM în hotarele stabilite în 1991, căci cu separatiştii trebuie de luptat” şi va construi uzine moderne. Cum anume va face aceste lucruri, însă, se pare că nici el nu ştie.

„Legea scrie că n-am dreptul la muncă”Gheorghi Agbaş, şomer, Chişinău

A fost 20 de ani medic la Cimişlia, iar de zece ani nu-şi găseşte un serviciu. Nimeni nu-l angajează din cauza că e invalid, având probleme cu mersul. Trăieşte din pensia de 900 de lei. Ne spune că a trecut cu brio comisia medicală pentru a candida la preşedinţie, dar nu a fost acceptat la Agenţia naţională pentru ocuparea forţei de muncă. „Mi-au pus în nas legea, în care scrie că invalizii de gradul II n-au dreptul la muncă”, afirmă Agbaş. El crede că e mai uşor de adunat 15 mii de semnături de la cetăţenii simpli decât 15 de la deputaţi, dar nu se lasă bătut. Este decis să mai încerce şi îl citează pe Cehov: „Cea mai mare crimă este indiferenţa”. Ca preşedinte, ar armoniza mai întâi legile care discriminează persoanele social-vulnerabile şi ar propune modificarea Constituţiei, pentru ca şeful statului să fie ales de către popor.

„Partidele trebuie interzise”Mihai Gonţa, doctor în ştiinţe fizico-matematice

A lucrat 50 de ani profesor, are şapte cărţi publicate, a fost un aprig susţinător al Mişcării de eliberare naţională, iar când s-a adresat lui Ion Hadârcă după o semnătură, spune că a rămas dezamăgit. „Mi-a spus că nu avem ce discuta. I-am explicat că nu-l costă nimic, că poate să voteze cu cine vrea, dar semnătura îmi este necesară ca să pot participa la alegeri. N-a vrut să mă audă. I-am amintit că am fost împreună în Piaţă în anii 1989-1990 şi n-a găsit ce să-mi răspundă... M-am dus şi la Tudor Deliu, care mi-a lămurit omeneşte că ei au alt candidat. La comunişti, Sergiu Sârbu a întors-o că ei n-au candidat şi nu oferă semnături. Când am depus actele, dl Reşetnicov nu vroia să le primească în lipsa semnăturilor. I-am întins foaia să semneze el primul. S-a uitat straniu şi n-a avut încotro”, ne relatează profesorul. De-ar fi ajuns preşedinte, ar fi încercat să separe businessul de politică şi să interzică toate partidele. „Ele dezbină societatea, aduc zarvă şi nu se ocupă de interesele poporului. Trebuie să fie alese personalităţi, dar nu liste negre, în care cine ştie cine nimereşte”.

„Oameni buni, hai să facem un guvern electronic!”

Ivan Lungu, şomer, or. Drochia

Fost inginer, electrician, zugrav, se declară ideolog din anul 1998 şi vrea să formeze un guvern mondial electronic. De câţiva ani, cere de la conducerea RM să-i aloce 7% din bugetul de stat pentru crearea unei lumi „drepte şi asigurate”. Solicită bani şi de la Vladimir Putin, şi de la conducerea Chinei, pe care, la rândul său, o asigură că va construi comunismul adevărat. În programul său de viitor preşedinte, Lungu cere bani cu împrumut de la toţi doritorii, pentru crearea lumii noi. Promite că va întoarce datoriile cu dobândă de 63% anual. I-am propus şi noi o sumă bună şi l-am întrebat ce va face cu ea. Ne-a anunţat că va deschide o televiziune pentru a-şi promova ideologia. Şi dacă dă faliment? Să nu ne facem griji, ne-a asigurat, căci bani vor veni de la guvernele lumii. Dar dacă acestea nu-i vor da nicio liţcaie? „O să organizăm lumea ca să constrângem guvernele să ne dea bani! Planeta trebuie să treacă la o nouă formă de dezvoltare, să dispară graniţele şi statele şi lumea să se transforme în Frăţia Muncitorilor Uniţi, unde toţi să trăim ca fraţii. Oameni buni, hai să facem un guvern electronic şi să vedem cât de uşor va fi de trăit pe faţa pământului”…

„Am înaintat la conducerea ţării orânduirea statulară”

Alexei Sârbu, şomer, fără loc de trai

Locuieşte de trei ani la Centrul de plasament pentru boschetari şi propune ţării „sistemul alternativ şi orânduirea statulară, care constă în schimbarea filosofiei, gândirii, raţiunii şi a tot ce ţine de intelectul omului pe planeta Pământ”. „N-am niciun venit, trăiesc cu bomjii, umblu cu cerşitul, mă hrănesc oamenii cu ce pot”, spune Sârbu. El adaugă că liderii tuturor partidelor i-au promis susţinere, dar l-au minţit. Mai întâi ar fi fost Voronin, care, în 1997, i-ar fi garantat că va implementa în RM orânduirea statulară, cu condiţia ca Sârbu să-l ajute să vină la putere. Apoi, ca să scape chipurile de el, i-ar fi propus să-l angajeze la Ambasada RM în Grecia... „Cu Ghimpu m-am întâlnit deunăzi. A zis că mă susţine, dar să-i lămuresc problema unui băiat din securitatea sa. Şi acela a fost de acord cu mine. Şi Lupu mi-a spus că acceptă propunerile mele, dar ei numai vorbesc. Pentru că-s masoni”. Sârbu zice că el trebuia să fie preşedintele RM, în locul lui Voronin, după ce George Bush i-a transmis o medalie şi mulţi bani, ca să devină mason, dar el a refuzat. Neagă faptul că ar fi vrut să fie preşedinte. „Eu nu-s prezervativ ca să mă folosească masonii şi burghezia mondială, ori Kremlinul, ori Apusul, ori America cum vor ei. Eu am înaintat la conducerea ţării orânduirea statulară, nu pe mine, aşa cum zic hoţii, bandiţii, sataniştii, mafioţii. Preşedinte va deveni primul mason care mă va ajuta să construim sistemul de alternativă”. Sârbu mai spune că are „o vaccină filosofică care o să-i lecuiască pe toţi de gripa politică şi, de nu va fi acceptată, vom avea războaie ori potop, ori Armaghedonul, ori Apocalipsa…”.

„I-aş lua ca vicepreşedinţi pe Greceanîi şi Hadârcă”

Ion Flocosu, pensionar, or. Drochia

Fost profesor de geografie şi biologie în s. Miciurin, a decis să intre în lupta pentru preşedinţie pentru că are o experienţă de viaţă de invidiat. A călătorit de la Polul Nord până la Gibraltar şi de la Leningrad - la Taşkent. Se declară un susţinător al progresului uman şi al evoluţiei ştiinţifice şi consideră că niciun partid din lume nu-i teafăr şi toate dăunează societăţii. În cele din urmă, s-a convins că modul de alegere a preşedintelui RM este o farsă. „I-am crezut şi am răspuns chemării lor. Dacă tot zic că au nevoie de apolitici, poftim - sunt unul dintre cei mai curaţi oameni şi pot concura cu oricine. Dar ei m-au înregistrat pe o foiţă şi mi-au întors actele. Le-am propus cererea, biografia, diploma, alte documente - n-aveau nevoie”, se amuză astăzi bărbatul. Totuşi, să fi ajuns şef de stat, Ion Flocosu ar fi instituit trei funcţii de vicepreşedinţi ai RM. De pe extrema stângă ar fi ales-o pe Greceanîi, de pe dreapta – pe Hadârcă. Ar fi optat şi pentru un adjunct apolitic. „Aşa i-aş fi împăcat pe toţi”, consideră fostul profesor.

„Le-aş permite lui Filat şi Plahotniuc să-şi dea la moacă”

Liubomir Stratulat, inspector la Fisc, Străşeni

Susţine că nu s-a aventurat în discuţii particulare cu deputaţii, ci a pus o condiţie tuturor partidelor din parlament - să fie propus de toţi cei 101 deputaţi. „Niciun deputat nu va semna nimic până când nu va fi o decizie politică. Mi s-a garantat susţinerea, dar…”. A sperat că el va fi alesul până în ultima clipă. Dacă ar fi fost aşa, atunci crede că ar fi convins clasa politică să nu agonisească prea mulţi bani. El are o soluţie şi pentru concilierea dintre Filat şi Plahotniuc: „I-aş duce într-un beci, ca să nu ne audă şi să nu ne vadă nimeni. Le-aş permite să-şi dea la moacă. Apoi, am bea câte un pahar de vin şi am lucra pentru binele societăţii. Guvernul ar putea activa bine numai dacă dl Filat va avea un preşedinte puternic. Noi suntem aproape din aceeaşi lună şi din acelaşi an, iar cu dl Lupu am fost colegi de facultate. Cred că împreună am putea face o guvernare serioasă”.

„Îl susţin pe Lupu, dar am idei bune”

Ion Rotaru, director de muzeu, profesor de istorie, s. Hârbovăţ, Anenii Noi

Crede în visuri şi în legătura omului cu cosmosul. A decis să devină preşedinte după ce a stat la sfat cu deputatul liberal Valeriu Munteanu. „Eu susţin PL şi pe Marian Lupu, candidatul AIE, dar când am văzut că nu pot să-l aleagă, m-am gândit că poate aş fi o soluţie. Fiindcă am idei bune”. Precizează că, de ne-ar conduce ţara, ar face reforme democratice. Mai mult, ar atrage investitori străini pentru redresarea economiei şi ar lupta contra corupţiei. Toate astea s-ar putea de realizat, după Rotaru, dacă funcţiile cele mai importante ar fi ocupate de „tineri drepţi, cu salarii bune, care nu ar permite corupţia”.

„Pentru binele ţării întotdeauna am timp…”

Valeri Bacevici, inginer-mecanic, taximetrist, Chişinău

La alegerile locale a candidat pe lista unui partid, fără să ştie cine e preşedintele acestuia. Vorbeşte rusa, dar garantează că poate învăţa româna în două săptămâni. Spune că a inventat un motor de gravitaţie, pe care încă nu l-a construit. Se arată convins că, de-ar fi preşedinte, numai din pomicultură ar putea să obţină un miliard de dolari într-un an, iar în doi-trei ani ar ridica condiţiile de viaţă ale populaţiei la nivelul Europei şi ar întoarce cetăţenii plecaţi la muncă în străinătate, „pentru ca viaţa să devină pur şi simplu minunată”. Explică criza politică din Moldova inclusiv prin faptul că nu crede că „cineva din bomondul politic moldovenesc ar putea să treacă comisia medicală, unde candidaţii sunt supuşi unui test psihologic cu întrebări despre corupţie”. Cu omul acesta am avut o istorie specială. Ziua, când am discutat cu el, mi-a spus că este fost om de afaceri, că nu-l interesează banii, dar lucrează taximetrist ca să comunice cu lumea şi să cunoască problemele societăţii. Seara, m-a sunat şi mi-a propus să ne întâlnim, accentuând că „pentru binele ţării întotdeauna am timp”. Mi-a propus să mă ducă cu taxiul până acasă, prevenindu-mă că va trebui să-i achit călătoria. Bine, mă grăbeam şi eu. Însă, pe drum, mi-a sugerat că ar putea să deseneze pe o foaie motorul inventat de el, numai dacă l-aş servi cu o cafea. Deşi nu aveam deloc timp şi am refuzat, el a luat-o pe alt drum şi s-a oprit în faţa unui bar. Am cedat şi am stat puţin la taclale. Mi-a spus că are soluţii pentru absolut orice problemă. La urmă am achitat 38 de lei. M-a dus acasă şi a mai cerut 30. Concluzie: dacă veneam cu un taxi condus de un om simplu, dar nu de unul care se făleşte că, pentru binele ţării, are întotdeauna timp, aş fi cheltuit în total doar 25 de lei. Dar dacă m-am legat cu un fost om de afaceri, pe care banii nu-l interesează şi care se gândeşte numai la popor, mi-am asumat consecinţele…

„Îi dau în judecată!”Vladimir Arseni, fără loc de trai şi de muncă

A refuzat să ne răspundă la întrebări şi ne-a spus că va acţiona în judecată parlamentul şi Comisia specială pentru alegerea preşedintelui, deoarece Constituţia nu prevede că, pentru a candida la preşedinţie, trebuie să treci comisia medicală şi să aduni semnături de la 15 deputaţi. Întrebat ce profesie are, Arseni ne-a mărturisit bucuros că poate face orice, în afară de prelucrarea aurului şi avorturi.

După ce a vorbit cu noi, Constantin Lazăr, pensionar şi fost inginer, ne-a rugat să nu publicăm nimic despre el. Pe şomerul Gheorghe Tichisan n-am putut să-l găsim – n-are nici telefon, nici adresă. N-am reuşit să discutăm nici cu doctorul în agricultură şi fermierul Teodor Rotaru.

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 31 Martie 2020, ora: 09:34

(VIDEO LIVE) 42 de persoane sunt în stare GRAVĂ. 18 persoane au fost tratate / Ministra Sănătății vine cu DETALII NOI despre persoanele infectate cu coronavirus în RM

(VIDEO LIVE) 42 de persoane sunt în stare GRAVĂ. 18 persoane au fost tratate / Ministra Sănătății vine cu DETALII NOI despre persoanele infectate cu coronavirus în RM

18 persoane din Republica Moldova infectate cu Coronavirus au fost tratate. Totodată, la această oră rămân a fi în stare gravă 43 de pacienți. Despre aceasta a anunțat ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 31 Martie 2020, ora: 09:24

FASCISM / Un fost doctor cere amplasarea unor „inscripții” pe casele moldovenilor din Diaspora reveniți acasă

FASCISM / Un fost doctor cere amplasarea unor „inscripții” pe casele moldovenilor din Diaspora reveniți acasă

Un doctor din R. Moldova vrea ca cei veniți acasă din diaspora să fie „marcați” așa cum făceau pe vremuri fasciștii nemți cu populația evreiască pe care o considerau „ciumată”.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 31 Martie 2020, ora: 08:35

Declarații / Deputații din alianța PDM-PSRM vor decide cum vor fi cheltuiți sutele de milioane împrumutate de la ruși

Declarații / Deputații din alianța PDM-PSRM vor decide cum vor fi cheltuiți sutele de milioane împrumutate de la ruși

Planificate inițial pentru finanțarea reabilitării drumurilor, o parte din cele 200 de milioane de euro ce vor veni ca împrumut din Federația Rusă vor merge în finanțarea sistemului de sănătate. Despre aceasta a anunțat ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuța, la emisiunea...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 31 Martie 2020, ora: 08:23

VEȘTI BUNE! Numărul de cazuri noi ÎNCETINEȘTE clar de o săptămâna în Italia, Franța și Spania, unde populația este izolată în case

VEȘTI BUNE! Numărul de cazuri noi ÎNCETINEȘTE clar de o săptămâna în Italia, Franța și Spania, unde populația este izolată în case

O luminiță la capătul tunelului. Izolarea începe să renteze, cel puțin conform cifrelor din ultimele zile. Ele arată clar o tendință de încetinire a apariției de noi cazuri de coronavirus în Italia, Spania și Franța, cele trei țări europene cele mai afectate și...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 31 Martie 2020, ora: 08:13

PRIMUL ORAȘ din România care intră în CARANTINĂ TOTALĂ

PRIMUL ORAȘ din România care intră în CARANTINĂ TOTALĂ

Municipiul Suceava și opt comune limitrofe intră în carantină totală, potrivit unei ordonanțe militare (nr. 6) adoptate luni seară și anunțate de ministrul de interne, Marcel Vela.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 31 Martie 2020, ora: 08:09

Suntem în război. Avem încredere în generalii noștri? Ce calități ar trebui să aibă un manager de război

Suntem în război. Avem încredere în generalii noștri? Ce calități ar trebui să aibă un manager de război

 Moartea unui om este o tragedie. Moartea unui milion este doar o statistică. Atât de înfiorător sunau cuvintele unui general de tristă amintire, pe nume Iosif Stalin. Totuși, zilele următoare umanitatea va asista neputincioasă la depășirea pragului de un milion de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 31 Martie 2020, ora: 08:04

MATEI VIȘNIEC Coronavirus: cine e vinovatul?

Coronavirus: cine e vinovatul?

Întrebările pe care şi le pun jurnaliştii, experţii, responsabilii politici şi publicul larg în contextul actualei epidemii se multiplică exponenţial, la fel ca şi COVID-19. Asistăm la prăbuşirea unei lumi? Sau ni se dă o ultimă şansă pentru ca, odată cu...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 31 Martie 2020, ora: 07:57

Preţul barilului de petrol S-A PRĂBUȘIT la cel mai MIC nivel din ultimii 18 ani, dar benzinăriile din R. Moldova „nu se grăbesc” să ieftinească benzina și motorina

Preţul barilului de petrol S-A PRĂBUȘIT la cel mai MIC nivel din ultimii 18 ani, dar benzinăriile din R. Moldova „nu se grăbesc” să ieftinească benzina și motorina

Preţul petrolului Brent, de referinţă la bursa din Londra, a scăzut luni la cel mai redus nivel din ultimii 18 ani, în timp ce ţiţeiul WTI, de referinţă pe piaţa americană, a coborât sub 20 de dolari pe baril, pentru scurt timp, din cauza temerilor în creştere că...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 31 Martie 2020, ora: 07:51

Comuniștii din China ar ascunde informația reală despre răspândirea pandemiei / „Prea MULTE urne cu cenuşă comparativ cu numărul morților”

Comuniștii din China ar ascunde informația reală despre răspândirea pandemiei / „Prea MULTE urne cu cenuşă comparativ cu numărul morților”

De la începutul săptămânii, șapte mari societății de pompe funebre din China au predat zilnic familiilor cenușa a aproximativ 500 de decedați, fapt care sugerează că la Wuhan au murit mai multe persoane decât indică cifrele oficiale", se arată într-un...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 31 Martie 2020, ora: 07:50

Spălatul pe mâini nu este atât de „simplu” în comuna Trușeni unde o bună parte din sat nu este conectată la apeducat. Iar fântânile au secat (protv.md)

Spălatul pe mâini nu este atât de „simplu” în comuna Trușeni unde o bună parte din sat nu este conectată la apeducat. Iar fântânile au secat (protv.md)

Pe unele străzi nici măcar apă în fântâni nu este, așa că oamenii o cară cu căldările de la izvoare. În localitate sunt acum 13 persoane infectate de coronavirus și internate în spital, iar 14 suspecți sunt în carantină acasă, informează protv.md

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 31 Martie 2020, ora: 07:44

Coronavirus în România // 2.109 cazuri de îmbolnăvire, din care 593 în Suceava

Coronavirus în România // 2.109 cazuri de îmbolnăvire, din care 593 în Suceava

2.109 cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost confirmate până luni seară în România, din care 593 la Suceava, astfel că în municipiul Suceava și în 8 localități limitrofe se instituie carantina.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 31 Martie 2020, ora: 07:27

VIDEO / Diaspora REVOLTATĂ pe regimul Dodon & Chicu (atenție limbaj licențios +18) Un nou mesaj a devensit VIRAL

VIDEO / Diaspora REVOLTATĂ pe regimul Dodon & Chicu (atenție limbaj licențios +18) Un nou mesaj a devensit VIRAL

 Un nou mesaj video la un cetățean de-al nostru a deveni viral pe facebook. Clipul are peste 12 mii de distribuiri.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 31 Martie 2020, ora: 07:20

Horoscopul zilei de azi, MARȚI 31 MARTIE 2020. Ultima zi din martie vine cu un eveniment de zile mari!

Horoscopul zilei de azi, MARȚI 31 MARTIE 2020. Ultima zi din martie vine cu un eveniment de zile mari!

 Marte are o energie razboinica ce poate produce anxietate. Planeta discernamantului Saturn vine cu o energie rece, calculata, detasata, total opusa infierbantatului si impulsivului Marte si deci va tempera din focul martian, dandu-ne si noua abilitatea de a ne mai racori si tempera si de a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 31 Martie 2020, ora: 04:18

INFORMAȚII OFICIALE / În ultimele 24 de ore 1957 de persoane au intrat în R. Moldova

INFORMAȚII OFICIALE / În ultimele 24 de ore 1957 de persoane au intrat în R. Moldova

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 856 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova - 1 957 traversări persoane, dintre care 1 321 treceri la frontiera...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 31 Martie 2020, ora: 04:05

Expert din Coreea de Sud: 3 SCENARII pentru sfârșitul crizei COVID-19

Expert din Coreea de Sud: 3 SCENARII pentru sfârșitul crizei COVID-19

Profesorul Kim Woo-Jiu de la Spitalul Universitar Guro din Seul a oferit un interviu despre noul coronavirus.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 31 Martie 2020, ora: 01:14

Virusul fascismului e la un clic distanță

Virusul fascismului e la un clic distanță

Pandemia va trece, dar germenii ei vor influența lumea de mâine.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 30 Martie 2020, ora: 21:36

China refuză să mai testeze pacienții cu simptome de coronavirus din Wuhan pentru a nu strica propaganda care spune că starea de urgență s-a încheiat

China refuză să mai testeze pacienții cu simptome de coronavirus din Wuhan pentru a nu strica propaganda care spune că starea de urgență s-a încheiat

 Spitalele din Wuhan îi resping și refuză să le facă teste pacienților locali cu simptome de coronavirus, transmite publicația RTHK din Hong Kong, citată de La Stampa. E vorba despre o decizie politică a autorităților, care vor să arate că epidemia a fost ținută sub...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 30 Martie 2020, ora: 20:52

COD GALBEN DE ÎNGHEŢ. Cât de frig va fi şi ce localităţi vor fi afectate

COD GALBEN DE ÎNGHEŢ. Cât de frig va fi şi ce localităţi vor fi afectate

Meteorologii prognozează îngheţuri în următoarele trei nopţi. Aceştia au emis un cod galben în acest sens, valabil pe întreg teritoriul ţării. Avertizarea intră în vigoare de marţi şi va fi valabilă până în data de 2 aprilie. Temperaturile vor...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 30 Martie 2020, ora: 20:03

ULTIMA ORĂ /// 13 cazuri confirmate de COVID-19 în comuna Trușeni

ULTIMA ORĂ /// 13 cazuri confirmate de COVID-19 în comuna Trușeni

Primăria comunei Trușeni anunță că 11 persoane sunt infectate, 0 sunt suspecte, 16 se află în carantină și 105 sunt monitorizate la domiciliu.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 30 Martie 2020, ora: 20:00

SCANDALUL CONTINUĂ / MEDICII de la Spitalul Republican cer SCHIMBAREA ministrului Sănătății

SCANDALUL CONTINUĂ / MEDICII de la Spitalul Republican cer SCHIMBAREA ministrului Sănătății

Acțiunile guvernării în contextul combaterii răspândirii coronavirusului îi alertează pe medici. Unul dintre cei 4 lucrători medicali de la Spitalul Clinic Republican infectați cu COVID-19 a lansat o petiție pe internet în care cere autorităților să-și rectifice...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 30 Martie 2020, ora: 19:35

OFICIAL: Anatol Ciubotaru, demis pentru că și-a trimis subalternii să-și facă TESTUL la un laborator privat (DOC)

OFICIAL: Anatol Ciubotaru, demis pentru că și-a trimis subalternii să-și facă TESTUL la un laborator privat (DOC)

Fostul director al Spitalului Clinic Republican (SCR), a fost demis pentru că a organizat testarea a șase angajați din Secția terapie intensivă la un laborator privat. Aceasta rezultă din referința juristului Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Andrei...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 30 Martie 2020, ora: 19:15

S-a vindecat de coronavirus FĂRĂ TRATAMENT! O femeie a reușit asta în 2 săptămâni

S-a vindecat de coronavirus FĂRĂ TRATAMENT! O femeie a reușit asta în 2 săptămâni

O femeie de 47 de ani din Wuhan, care a ajuns în Australia, unde a fost diagnosticată cu COVID-19 s-a vindecat în totalitate fără să îi fie administrată medicație. Pe perioadă internării aceasta nu a primit antibiotice sau alte preparate antivirusale și cu toate acestea s-a vindecat...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 30 Martie 2020, ora: 19:12

Moscova se pregătește să declare mâine STAREA DE URGENȚĂ din cauza răspândirii coronavirusului

Moscova se pregătește să declare mâine STAREA DE URGENȚĂ din cauza răspândirii coronavirusului

Rusia a suspendat de azi toate zborurile internaționale, iar la Moscova intră în vigoare măsurile de carantină, pentru a limita răspândirea noului coronavirus. După săptămâni în care părea ocolită de epidemie, Rusia înregistrează zilnic creșteri record,...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)