Tendințe

Împletituri şic

În adolescenţă, cu această împletitură dormeam noaptea, pentru ca dimineaţa să mă duc la ore cu bucle uşoare, admirate de toţi. Iată câteva variante de împletituri uşor de realizat, pentru a atrage atenţia celor din jurul tău.

Împletitura „spic” este, poate, cea mai utilizată. Se realizează astfel: împarte o şuviţă groasă în trei. Trece şuviţa din dreapta peste cea din mijloc, apoi trece-o şi pe cea din stânga, ca la o împletitură normală. Al doilea pas este că atunci când treci din nou şuviţa din dreapta, să-i adaugi încă o secţiune din părul liber, devenind astfel mai groasă. Procedezi la fel şi pentru cea din stânga, continui până când ajungi la ceafă, iar restul părului îl poţi împleti normal sau îl poţi lăsa liber.

Împletitura „coada de peşte” este foarte uşor de realizat. Împarte părul în două, ia o şuviţă din exteriorul părţii din dreapta şi trece-o în stânga, apoi ia una din partea stânga şi trece-o în dreapta. Continuă până împleteşti tot părul.

Pentru coada suedeză împarte părul în două. Împleteşte cele două părţi formate în cozi obişnuite şi leagă-le cu elastic de păr. Ia coada împletită din partea stângă şi plaseaz-o pe cap astfel încât să treacă pe lângă urechea dreaptă şi înapoi de unde a pornit. Ia coada împletită din partea dreaptă şi plaseaz-o în direcţia opusă, înspre urechea stângă până ajunge în locul de unde a fost începută. Prinde-o cu agrafe. Ascunde capetele cozilor astfel încât să se îmbine armonios.

(S. U.)

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *