Actualitate

Implicarea Miscarii Actiunea Europeana in alegerile parlamentare din 29 iulie 2009

Miscarea Actiunea Europeana s-a inscris luni, 6 iulie 2009, in competitia electorala, depunand o lista proprie de candidati la Comisia Electorala Centrala.Decizia de a participa cu o lista proprie la alegerile anticipate din 29 iulie curent vine dupa o ampla dezbatere in interiorul formatiunii si dupa zeci de discutii avute cu lideri ai partidelor democratice din Republica Moldova. In final, Consiliul National al MAE a decis depunerea unei liste proprii, pentru ca doar in acest fel vocea MAE poate fi auzita in timpul campaniei electorale.

Intentia noastra este de a da jos comunismul. Consideram ca participarea MAE la competitia electorala va spori fortele democratiei in lupta cu PCRM si cu partidele acolite acestuia. Pentru ca in campania murdara pe care o manevreaza comunistii, democratia are nevoie de sprijin din toate partile. Datoria MAE este sa sustina prin eforturi proprii victoria democratiei in Republica Moldova.

Participarea MAE la competitia electorala se va desfasura sub un set de principii democratice, dupa cum urmeaza:
– Prioritatea noastra este fructificarea celei de-a doua sanse la democratie pe care a primit-o Republica Moldova, prin repetarea scrutinului electoral pentru alegerea Parlamentului.
– Datoria noastra este sa rasplatim increderea acordata de miile de cetateni de buna credinta ai Republicii Moldova care au votat impotriva comunismului la 5 aprilie curent si sa invatam din curajul tinerilor care s-au revoltat in fata fraudarii de catre PCRM a alegerilor trecute.
-Scopul nostru este de a-i reprezenta cu cinste pe fiecare dintre cei 3,6 milioane de moldoveni saraciti de furturile grosolane din banul public ale clanului Voronin.
– Deviza noastra este respectarea democratiei, prin apararea drepturilor omului si prin asigurarea libertatii neingradite la vot a fiecarui cetatean din Republica Moldova. Dreptul de a gandi si a te exprima liber nu este un privilegiu la care au acces doar simpatizantii PCRM!
– Responsabilitatea noastra este implicarea, cu toate fortele, in lupta impotriva comunismului. Eliberarea noastra de sub dictatura lui Vladimir Voronin si a acolitilor sai va constitui primul pas in consolidarea unui viitor european pentru Republica Moldova.

MAE face apel la toate fortele anticomuniste implicate in campania electorala sa isi ghideze actiunile electorale dupa aceste principii democratice, transmitand astfel un mesaj comun de lupta impotriva regimului dictatorial al clanului Voronin.

MAE mentioneaza ca implicarea sa in competitia electorala este justificata numai si numai de dorinta de a intari fortele democratice in lupta impotriva comunismului. De aceea, MAE indeamna oamenii de buna credinta din Republica Moldova sa voteze in numele si in spiritul democratiei. Consideram ca acesta este un exercitiu de maturitate si de responsabilitate pe care clasa politica din Republica Moldova este datoare sa il faca.

7 iulie 2009

PP
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *