Social

În 100 de magazine vor fi colectate produse alimentare pentru nevoiaşi

Donaţiile acumulate vor fi transformate în prânzuri zilnice şi pachete alimentare distribuite beneficiarilor de la şase cantine sociale dezvoltate de Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei.

În cadrul campaniei de Paşti „Masa Bucuriei”, peste 700 de voluntari ai Misiunii vor îndemna oamenii ca în preajma sărbătorii de Paşti, pe lângă produsele achiziţionate pentru familie, să doneze alimente pentru susţinerea celor aflaţi în dificultate. Organizatorii menţionează că în ziua campaniei, în cele o sută de magazine, dintre care 70 din capitală, va avea loc doar colecta de produse alimentare, nu şi de resurse financiare. Cei care vor să susţină campania prin donaţii financiare o pot face online, prin intermediul paginii electronice a misiunii.

Campania de Paşti „Masa Bucuriei” se va desfăşura la Chişinău, Bălţi, Cahul, Edineţ, Căuşeni, Cantemir, Ungheni. La fel, acţiunea va avea loc şi în localităţile Ştefan-Vodă, Străşeni, Călăraşi, Soroca, Hânceşti, Donduşeni şi altele.

Directorul Misiunii Sociale „Diaconia”, Igor Belei, îndeamnă cetăţenii să participe la campanie, în speranţa că astfel se va reuşi să aducă bucuria sărbătorilor şi în casele persoanelor nevoiaşe. „E o faptă prin care reuşim să le oferim bătrânilor siguranţa şi căldura unei familii”, a subliniat acesta.

Una dintre voluntarele campaniei, Lina Burduh, a declarat că această campanie reprezintă o modalitate de a acorda ajutor persoanelor vulnerabile. „Sper din suflet ca oamenii să conştientizeze situaţia în care se află o mare parte din bătrânii din ţara noastră. Fac apel către oamenii cu inimă mare să răspundă apelului nostru, adică a voluntarilor, de a susţine campania şi să lase, în boxe, donaţia lor de produse alimentare”, a menţionat voluntara.

În campania de Paşti „Masa Bucuriei” 2015, au fost colectate 22 de tone de produse alimentare. În acest an organizatorii planifică să adune o cantitate de 30 de tone de produse alimentare neperisabile necesare pentru dotarea a şase cantine sociale dezvoltate de Diaconia şi partenerii locali ai campaniei. Toate donaţiile vor deveni prânzuri calde zilnice şi pachete alimentare distribuite bătrânilor şi persoanelor din familii social- vulnerabile din localităţile unde are loc colecta.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *