Social

În 2016, 40 de copii s-au ales cu traumatisme în accidente din cauza lipsei scaunelor auto

Ofiţerul de presă al INP, Natalia Golovco, a menţionat că până la vârsta de 12 ani copiii trebuie să se deplaseze în automobil doar în scaunul auto special. De asemenea, conducătorilor auto li se recomandă să adapteze viteza automobilului atunci când au minori în maşină.

Datele INP arată că, doar în ultimele două zile, 21 de şoferi au fost depistaţi de poliţişti că transportau copii fără scaune speciale. Şoferii s-au ales cu avertizări sau procese-verbale din partea inspectorilor de patrulare, riscând amendă de până la 500 de lei cu aplicarea a trei puncte de penalizare.

Importanţa instalării scaunului auto pentru copii este promovată în cadrul Campaniei „Ştii să eviţi pericolele străzii?”, odată ce scaunul auto este unica modalitate sigură de transportare a copilului de până în 12 ani în maşină.

Campania este implementată de Proiectului REPEMOL – Regionalizarea Serviciilor Pediatrice de Urgenţă şi Terapie Intensivă din Republica Moldova şi Inspectoratul Naţional de Patrulare cu sprijinul financiar al Agenţiei Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare.

IPN

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *