Eveniment

În acest an, chişinăuienii se vor bucura de un pom de Crăciun mai scump

Primăria a găsit deja bradul potrivit, într-un sat din Hânceşti, iar înţelegerea este de a-l cumpăra cu 11 mii de lei. Bradul creşte în curtea Primăriei Bozieni din 1972 şi are acum peste 20 de metri în înălţime.

Ludmila Dubceac, primarul localităţii, a spus că negocierea preţului de vânzare a început de la 16 mii de lei. „Ne-au spus că nu ne pot da mai mult de 11 mii de lei şi ne-am mulţumit şi cu această sumă. Oricum bradul urma sau să-l vindem, sau să-l tăiem la lemne pentru că este prea înalt şi bătrân şi în orice moment poate cădea peste clădirea Primăriei Bozieni”, a declarat Ludmila Dubceac.

Pomul de Crăciun urmează să fie instalat în Piaţa Marii Adunări Naţionale la 25 noiembrie, pentru ca la 1 decembrie să fie inaugurat. Anul trecut Primăria a cumpărat Pomul de Crăciun de la o familie din sectorul Botanica, cu nouă mii de lei. Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, afirma anul trecut că în acest an s-ar putea să se renunţe la bradul natural, în favoarea unei carcase de metal cu forma Pomului de Crăciun, care să fie împodobită cu ghirlande şi cu sisteme de iluminare decorativă.

După ce este despodobit, Pomul de Crăciun din centrul capitalei se transformă în lemn, cu care sunt reparate băncile din Grădina Publică ªtefan cel Mare.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *