Actualitate

În ajunul Zilei Internaţionale a Poeziei un grup de scriitori s-a întâlnit cu cititorii

La întîlnire au participat scriitorii Ianoş Ţurcanu, Vlad Zbîrciog şi Nicolae Spătaru, interpretul de muzică folk Ion Razza, pretorul sectorului Buiucani, Valeriu Nemerenco, profesori şi elevi de la liceele din capitală.

Preşedintele Uniunii Scriitorilor din Moldova Arcadie Suceveanu a afirmat că această manifestare este un gest de nobilă sensibilitate pe care l-a făcut pretura sectorului Buiucani.

„Ziua Internaţională a Poeziei abia începe să fie încetăţenită la noi. Pe viitor intenţionăm să ieşim în afara capitalei ca s-o promovăm şi în alte localităţi şi instituţii. Scriitorii întotdeauna au crezut că poezia poate schimba lumea. Ne bucurăm că în această lume mai este loc şi pentru poezie, pentru cuvîntul artistic”, a constatat Arcadie Suceveanu.

Potrivit pretorului sectorului Buiucani, Valeriu Nemerenco iniţiativa de a organiza întîlniri permanente cu scriitorii va fi susţinută în continuare. „Sediul Uniunii Scriitorilor din Moldova se află în sectorul nostru şi ar fi păcat să nu ne întîlnim mai des. Poezia este speranţă, dragoste de tată şi mamă, de pămînt strămoşesc”, a mai accentuat Valeriu Nemerenco. El le-a înmînat scriitorilor şi elevilor care au recitat versuri diplome de participare şi volumul "Sectorul Buiucani. Retrospective şi perspective. 50 de ani de la înfiinţare".

Ziua Internaţională a Poeziei se sărbătorește pe 21 martie și a fost instituită de UNESCO în 1999, la Paris. Ea are menirea de a promova poezia şi de a o apropia de alte genuri de artă – teatrul, dansul, muzica, pictura etc.

Sursa: Moldpres.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *