Actualitate

În Bulgaria devine OBLIGATORIE purtarea măştii în locuri publice

Până acum, purtarea unei măști nu a fost obligatorie, dar anumite lanţuri de magazine și băncile au introdus-o pentru clienții lor.

Pe rețelele de socializare au apărut comentarii relevante potrivit cărora măștile nu au cum să fie obligatorii, dacă nu sunt disponibile publicului larg. Și dacă ministrul a decis brusc să le facă obligatorii, în situaţia în care până de curând celula de criză susţinea că sunt necesare doar în cazul intrării în contact cu un bolnav, sau pentru bolnavul însuşi, măștile ar trebui să se găsească. Măștile au devenit obligatorii și în Austria, dar sunt oferite gratuit la intrarea în magazine.

Deși măștile sunt inaccesibile pentru multe persoane și încă lipsesc din multe farmacii, ieșirea fără mască este supusă aceleiași amenzi de 5.000 de leva, cu care se penalizează şi alte încălcări ale restricțiilor. Prin Legea privind măsurile şi acţiunile în situaţia de stare de urgență, parlamentarii au scris în Legea sănătății că "oricine încalcă sau nu pune în aplicare măsurile de combatere a epidemiei, introduse printr-un document al ministrului sănătăţii sau director al inspecţiei regionale de sănătate, în afară de situaţia în care fapta reprezintă infracţiune, este pedepsit cu amendă în valoare de 5.000 de leva (circa 2.500 de euro-n.trad.)". Atunci când infracţiunea este comisă de un singur comerciant sau de o persoană juridică, se aplică o sancțiune pecuniară de 15.000 de leva, adică circa 7.500 de euro.

(Rador)
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *