Social

În curând începe restaurarea Cinematografului de vară de la Buiucani

Ideea de restaurare a acestui cinematograf i-a apărut lui Nicolae în 2011. În 2013 trimitea o scrisoare către Primăria Municipală, dar a fost redirecționat la Pretura Buiucani. Atunci reprezentanții Preturii au răspuns că nu au surse financiare, iar bugetul pentru 2013 fusese deja aprobat. După câteva încercări similare, tânărul s-a oprit din a mai face ceva până în 2015. Participând la un concurs de granturi, Nicolae a câștigat 7.000 de euro de la Fundația Cultural Europeană pentru restaurarea acestui cinematograf. Cu toate acestea, încă de la început autoritățile i-au pus piedici în realizarea scopului său. Mai întâi au tăiat arcada de fier din cadrul vechiului cinematograf, iar acum Nicolae nu poate obține autorizația ce i-ar permite să implementeze grantul câștigat. După luni de așteptare și încercări de a convinge autoritățile, acum Nikolae Kirnev își va putea implementa proiectul de restaurarea a cinematografului.

Pe lângă asta, o altă noutate este că proiecțiile ce au loc deja de trei săptămâni în fiecare joi, vor continua acum cu lumină. Astfel, lucrătorii preturii Buiucani au tras lumina de pe strada Nicolae Costin deasupra Cinematografului.

Pentru ziua de joi, 21 iulie, este programată proiecția „Istoria lucrurilor/ The Story of Stuff”, inițiată de ONG „Hai Moldova”. Urmăriți evenimentul și pe Facebook. 

diez.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *