Timpul Local

ÎN CURÂND: La Chişinău vom putea respira aer curat

Constantin Becciev a anunţat că până la 1 august vor fi evacuaţi ultimii cinci mii metri cubi de nămol de la Staţia de epurare a apelor reziduale. De la 19 septembrie, de când a demarat procesul de deshidratare a nămolului prin geotuburi, în total, de pe cele 34 de hectare de platforme au fost evacuaţi peste 250 de mii de metri cubi de nămol care au fost transportaţi într-un depozit special. Iar ca mirosul urât să dispară cu totul, Becciev a spus că toate platformele vor fi prelucrate cu soluţii dezinfectante.

Dar problemele nu s-au încheiat aici chiar dacă, datorită aplicării tehnologiei de deshidratare a nămolului prin geotuburi, volumul nămolului s-a micşorat de circa şapte ori. Chiar şi aşa, anual se vor acumula în geotuburi 50-70 de mii de metri cubi de nămol. „Trebuie să ne gândim ce facem în continuare cu el. Dacă nu demarează lucrările la Uzina de prelucrare a deşeurilor, anul viitor va trebui să ne gândim la construcţia unui nou depozit de nămol”, a menţionat Becciev.

CMC a alocat 10 hectare de pământ pentru construcţia acestei uzine, dar lucrările de construcţie au întârziat mult din cauza discuţiilor care au durat ani de zile în CMC, la Ministerul Ecologiei ş.a. Când această uzină va începe să funcţioneze, în afară de gunoiul menajer, va fi prelucrat şi nămolul. Astfel, va dispărea pentru totdeauna problema gunoiului şi a mirosului urât din capitală.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *