Actualitate

În imaginile controversate, în care apar doi bărbaţi întreţinând relaţii sexuale, este Episcopul Huşilor. Va fi sfătuit să se retragă

Vasile Bănescu spune că a analizat imaginile difuzate în presă şi poate confirma că bărbatul care apare în imagini este chiar Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeau. Bănescu a precizat că acesta va fi sfătuit, cel mai probabil, să se retragă din funcţie. 

Joi, reprezentanţii Episcopiei Huşi declarau că imaginile ar fi, potrivit lui Bârlădeanu, trucate.

„Preasfinţitul susţine că imaginile la care faceţi referire sunt trucate şi la momentul de faţă atât pot să vă comunic. Este în desfăşurare un proces penal de şantaj. Episcopul Corneliu susţine că acele imagini nu sunt reale", a declarat Cosmin Gubernat, consilier cultural şi social – misionar al Episcopiei Huşilor.

Un răspuns asemănător a venit şi din partea avocatului Episcopului Corneliu Bârlădeanu.


„Clientul meu nu recunoaşte sub nicio formă imaginile respective, susţine sută la sută că sunt trucate, că probabil aşa cum aţi văzut, eu nu le-am văzut foarte bine, sunt blurate şi în acelaşi timp se vede că s-a intervenit pe ele, deci clientul nu se recunoaşte în film şi a negat tot timpul că ar fi existat filme cu el", a declarat avocatul Liviu Bran.

DNA susţinea că un înalt ierarh al Bisericii Ortodoxe Române ar fi fost şantajat de trei preoţi cu materiale presupus compromiţătoare, cerând în schimb funcţii şi bani, iar surse judiciare declarau atunci corespondentului Mediafax că persoana şantajată este Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu.

Anterior, ziarul TIMPUL a realizat o investigație despre un preot homosexual din Republica Moldova.

„STRIGĂTOR LA CER! Homosexual în sutană – pedepsit de ÎPS Vladimir, primit cu lauri de ÎPS Petru”

Fragment din investigație:

„În s. Răzeni sunt două biserici. Cea veche, cu hramul „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil”, unde slujeşte părintele Moise, şi cea nouă, „Sf. Nicolae”, condusă de Ioan Cotorobai. Până în 2011, ambele aparţineau Mitropoliei Moldovei (MM), în ciuda faptului că adepţii acestora se împărţeau în două. De pildă, într-o zi, părintele Ioan l-a sărutat creştineşte pe părintele Moise, pentru ca în duminica următoare cel din urmă să fie nevoit să explice enoriaşilor de ce „s-a lăsat pupat de un homosexual”. Se pare că despre viciul preotului Ioan ştie tot satul, căci la întrebarea: „Are părintele aşa apucături?”, toţi înţeleg despre ce este vorba. Mai ales după anul 2001, când preotul a fost oprit de la cele sfinte, după ce doi tineri pe care i-a cununat s-au plâns la MM că părintele „le-ar fi băgat mâna în pantaloni şi a încercat să-i sărute”. Ulterior, el se dezvinovăţea în lămurirea scrisă la Mitropolie: „Ceea ce s-a petrecut cu mine au fost lucruri inconştiente, care nici până atunci, nici de atunci nu se vor mai întâmpla”. Oricum, ÎPS Vladimir l-a oprit de la oficierea celor sfinte (foto 1), iar peste opt luni, la insistenţa sătenilor, l-a iertat. Totodată, fostul preot i-a dat în judecată pe cei doi tineri, reuşind să câştige procesul”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *