Actualitate

În Moldova ar putea apărea un concept de învăţământ la distanţă

Instruirile online vor fi susţinute de platforme care permit urmărirea în direct a lecţiilor, documentarea şi urmărirea programelor de instruire, a materialelor de curs, dar şi testarea cunoştinţelor dobândite.

În cadrul instruirilor la distanţă se vor aplica programe de recunoaştere a sunetului pentru elevii care prezintă dificultăţi în utilizarea mouse-ului sau a tastaturii, programe de mărire a imaginii de pe ecran. La fel, vor fi utilizate tastaturi care pot face mai uşoară redactarea pentru cei care au dizabilităţi motorii.

Pentru copiii cu deficienţe de vedere urmează să fie aplicate programe de citire a informaţiei.

Dezvoltarea bazei tehnico-materiale va fi asigurată din contul mijloacelor bugetare şi a mijloacelor instituţiilor de învăţământ. Părintele sau reprezentantul legal al copilului care acceptă înscrierea copilului în cadrul sistemului de învăţământ la distanţă va trebui să depună o cerere către administraţia instituţiei de învăţământ în care învaţă elevul, indicând motivul solicitării şi anexând certificatele corespunzătoare.

Evaluarea finală, inclusiv examenul de bacalaureat, este obligatoriu pentru toţi elevii înscrişi în cadrul sistemului de învăţământ la distanţă.

Pentru învăţământul la distanţă vor putea opta elevii cu defectele dobândite ale maxilarelor în urma înlăturării tumorilor, elevii cu dereglări morfologice, dereglări funcţionale, mucoviscidoză (Fibroza chistică), insuficienţa renală cronică de gradul II-III etc.

Sursa:diez.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *