Actualitate

In Moldova, Ziua Europei se va sarbatori la 10 mai

Ziua Europei se va sarbatori in Moldova la 10 mai. In acest an evenimentul va fi unul de amploare, a anuntat Delegatia Comisiei Europene la Chisinau.

Festivitatile vor incepe la ora 15.00, in scuarul Operei Nationale, unde va fi organizat un Iarmaroc European in care proiectele finantate de UE vor gazdui circa 30 standuri cu materiale informationale pentru a face cunoscuta cooperarea dintre RM si UE. Reprezentantii proiectelor vor informa publicul despre activitatea si rezultatele obtinute – in special, cum tinerii pot studia in tarile membre ale UE, care este contributia UE in promovarea exporturilor si atragerea investitiilor etc.

Pentru ora 19.00 este programat un concert ce va reuni pe aceeasi scena artistii moldoveni ce ne-au dus vestea in Europa prin concursul de cantec „Eurovision”: Natalia Barbu si Geta Burlacu. Alaturi de ei vor evolua „Sun Stroke Project”, Olia Tira si Alexa. Concertul va finaliza cu recitaluri sustinute de „Snails” si „Zdob si Zdub”. „Dorim ca cetatenii RM sa stie de ce noi, Delegatia Comisiei Europene, suntem aici, ce facem si cum populatia RM beneficiaza de ceea ce facem”, explica seful Delegatiei Comisiei Europene la Chisinau, Cesare De Montis. „Dorim sa aratam publicului larg asistenta pe care o oferim RM, proiectele concrete finantate de UE, scopul acestora si rezultatele pe care le-am obtinut impreuna”, a adaugat el.

Pentru prima data Ziua Europei a fost sarbatorita in RM in 2006. In statele membre ale UE Ziua Europei este marcata la 9 mai, pentru a comemora Declaratia lui Robert Schuman care chema Franta, Germania si alte state europene sa-si puna in comun productiile de carbune si otel, asezand astfel piatra de temelie a unei federatii europene. Ziua Europei a devenit unul din simbolurile UEcare, alaturi de steagul, imnul, motoul si valuta unica – euro, identifica entitatea politica a Uniunii.

Info-Prim Neo
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *