Social

În municipiul Chişinău a fost desemnat pedagogul anului

Potrivit Tatianei Nagnibeda-Tverdohleb, şefa Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport (DGETS), scopul concursului a fost de a spori prestigiul profesiei de pedagog, de a stimula activitatea lui creativă, de a promova experienţa avansată şi inovatoare, precum şi de a motiva cadrul didactic pentru perfecţionare continuă.

La proba finală de concurs au fost admise 12 cadre didactice care au luptat pentru titlurile „Cel mai bun profesor al anului”, „Cel mai bun învăţător al anului” şi „Cel mai bun educator al anului”. Ele au prezentat tema de acasă: un discurs cu genericul „În numele viitorului”. Cunoştinţele lor au fost evaluate de către un juriu în frunte cu şefa DGETS, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb.

Timp de şapte minute, fiecare participant a avut posibilitatea să-şi demonstreze abilităţile profesionale, pentru a demonstra faptul că de educaţia şi instruirea tinerei generaţii depinde viitorul R. Moldova.

De premiul trei la categoriile sus-menţionate s-au învrednicit Natalia Nicolaeva, profesoară de istorie la Liceul Teoretic „A. S. Puşkin”, Lia Lahtina, învăţătoare la clasele primare la LT „Titu Maiorescu”, şi Lidia Cojocaru, educatoare la instituţia preşcolară nr. 225, iar de premiul doi – Elena Covtun (LT „Nicolae Milescu Spătarul”), Maria Bortă (Şcoala-grădiniţă „Ilie Fulga”) şi, respectiv, Cristina Antoci (instituţia preşcolară nr. 2010).

În posesia Marelui Premiu, în valoare de zece mii lei, şi a medaliei de aur a intrat Lucia Argint-Căldare, profesoară de istorie la Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”. Solicitată de TIMPUL, ea ne-a spus că medalia de aur este un simbol al victoriei. „De fapt, victoria aparţine tuturor pedagogilor din R. Moldova, care n-au plecat peste hotare, dar au ales să rămână acasă, pentru a instrui tânăra generaţie. Toţi concurenţii au fost cei mai buni, demonstrând ambiţie, creativitate şi dăruire totală activităţii lor”, a constatat învingătoarea concursului.

Lucia Argint-Căldare a absolvit Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” în 1998, iar în 2009 şi-a susţinut teza de doctor în istorie.


Participanţii la concursul „Pedagogul Anului 2012”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *