CSI / Rusia

În Olanda au fost interzise afişele cu „sărutul lui Putin”

Potrivit publicaţiei NOS, apariţia afişelor în staţiile de cale ferată şi de autobuz ale operatorului naţional de transport feroviar NS ar urma, potrivit autorilor săi, să-i convingă pe adversarii semnării Acordului de asociere dintre UE şi Ucraina să sprijine ratificarea acestui acord în Olanda.

Posterele au fost create de Partidul Tinerilor socialişti, care este o organizaţie politică independenţa, dar cu legataturi în Partidul Social-Democrat din Olanda.

Cu toate acestea, căile ferate olandeze (NS) au declarat că posterul este provocator şi ofensator şi au interzis afişarea sa.

Prin urmare, agenţia de publicitate Exterion, responsabilă de campanie, a dezvoltat o variantă mai soft, în care Wilders îl ţine pe Putin de după cap, o poziţie care sugerează intenţia unui sărut. Aceste postere vor fi afişate pe panourile informative de la opriri şi staţii.

„Zonele pentru anunţuri le vedem ca nişte spaţii publice în care toată lumea ar trebui să se simtă confortabil şi oamenii să nu se simtă ofensaţi”, a declarat serviciul de presă al Cailor Ferate Olandeze.

Preşedintele Partidului Tinerilor Socialistil – Bart Van Bruggen a fost revoltat de această decizie a companiei de transport. „Se pare că pentru căile ferate succesul KGB-ului este mai important decât pierderea libertăţii de exprimare”, a spus el.

Tinerii socialişti sunt acum gata să imprime a treia versiune a afişului, care îl arată pe Putin desenând harta Europei cu un creion roşu.

„Nu-l lăsaţi pe Putin să termine de colorat. Votaţi pe 6 aprilie” se spune în textul noului poster care la sfârşitul lunii va fi afişat în staţiile de autobuz şi gări.

Euroscepticii europeni sunt campionii opoziţiei faţă de asocierea Ucrainei şi UE. În Olanda campania euroscepticilor este condusă de partidul de dreapta al lui Geert Wilders. Consiliul Electoral al Olandei organizează referendumul cu privire la Acordul de Asociere UE-Ucraina pe 6 aprilie.

Decizia de organizare a referendumului a fost luată după o intensă campanie on-line a blogului satiric GeenStijl, a grupului de cetăţeni Burgercomite UE şi a think-tank-ului eurosceptic „Forumul pentru Democraţie”. 

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *