Actualitate

În perioada sărbătorilor peste 165 de mii de mijloace de transport au traversat frontiera de stat

Cele mai solicitate posturi vamale au fost Leușeni, Giurgiulești – Galați, Sculeni, Otaci – Moghiliov-Podolski, Palanca – Maiaki – Udobnoe și Criva-Mămăliga.

Totodată, în această perioada, de către Serviciul Vamal au fost eliberate 19 127 de viniete, care în sumă au alocat un venit în bugetul de stat de 2 milioane 510 mii 439 lei.

Vinieta – taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele neînmatriculate în Republica Moldova se aplică începînd cu 1 noiembrie 2012. Conducerea vehicului neînmatriculat în Moldova, fără certificatul ce atestă achitarea vinietei pentru o perioadă mai mică de şapte zile se sancționează cu amendă de 2 000 lei. Săvîrșirea repetată, în cursul aceluiași an a contravenției de către o persoană fizică se sancționează cu o amendă de 2 600 lei, iar o persoană juridică se va alege cu o amendă de 4 000 de lei.

În cazul în care este atestată conducerea automobilului pe drumurile publice fără certificatul ce atestă achitarea vinietei pentru o perioadă mai mare de şapte zile se sancționează cu o amendă de 2 600 lei, iar săvârșirea repetată a aceleiași contravenții de către o persoană fizică se sancționează cu o amendă de 3 000 lei și pentru o persoană juridică – 6 000 de lei. 

SURSA: PUBLIKA.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *