Actualitate

În plină criză, Rusia a crescut bugetul de cheltuieli pentru propaganda în Marea Britanie

Kremlinul a aprobat încă de anul trecut o creștere semnificativă a bugetului canalului de limba engleză Russia Today (RT) și altor servicii, inclusiv site-ul de știri Sputnik, care a deschis recent un nou sediu la Edinburgh.

Fiind în fruntea mass-mediei specializate in vehicularea și distribuirea de teorii ale conspirației, RT beneficiaza de o atentie financiara speciala din partea Kremlinului, care se vede nevoit sa taie alte cheltuieli (in principal sociale), pentru a sustine aparatul de propaganda interna si externa.

Cheltuielile totale pentru postul tv, radio și alte servicii on-line din străinătate sunt estimate la 151 de milioane de lire în 2015, dar au crescut la 255 milioane anul acesta.

De altfel, această creștere a bugetului explica deschiderea de catre RT a unei sectii la Londra si a unei redactii in capitala Scotiei.

RT a fost singurul post tv din Marea Britanie care a promovat activ ideea ca referendumul privind independenta Scotiei a fost falsificat de autoritatile de la Londra.

Paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *