Actualitate

ÎN PLINĂ PANDEMIE / MII de români se ÎMBULEZESC să plece la muncă în Germania de pe aeroportul Cluj

Circa 1.800 de români pleacă la muncă în Germania cu mai multe curse charter programate astăzi să zboare de pe aeroportul Cluj-Napoca.

Avem 12 chartere spre Germania azi și în zilele următoare, este vorba despre muncitori care pleacă la muncă, aproximativ 1.800 de persoane vor decola astăzi. În privința evitării aglomerației în interiorul terminalului s-au luat măsuri în ceea ce privește distanța minimă de 1,5 metri între pasageri la check-in, iar companiile de handling sunt instruite. Au sosit simultan mai multe autocarele așa că am solicitat CJ care administrează parcarea printr-o firmă privată să ia măsurile care se impun și în parcare”, a declarat pentru ZIUA de CLUJ, directorul aeroportului, David Ciceo.

Inițial pasagerii aveau acces în aeroport doar pe o singură ușa la terminal, astfel că s-a creat o aglomerație mai mare, dar ulterior a fost deshisă și o a două ușă de acces.

Cinci dintre zborurile astăzi sunt programate între orele 12-16, restul spre seară. ”Sunt zboruri către trei destinații din Germania: Berlin, Baden-Baden și Dusseldorf. Iar ieri am avut un zbor spre Olanda la Eindhoven cu 130 de persoane. Vom avea și în următorele zile zboruri pentru muncitori spre Germania”, a adăugat David Ciceo.

Germania a decis să permită de azi intrarea în ţară a circa 80.000 de muncitori sezonieri străini, care să participe la recoltarea de fructe şi legume.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *