Eveniment

În premieră, detalii despre primul show televizat de dansuri din Moldova

Ce reprezintă acest proiect, cine sunt implicați și multe alte detalii am încercat să aflăm de la producătorul emisiunii, Elena Potorac.

– Ediția de anul trecut a fost mediatizată bine datorită numelor grele din industria muzicală de la noi, cu ce participanți ne uimesc anul acesta organizatorii?
– Anul acesta avem de asemenea nume bine cunoscute de la noi. Sunt 15 participanți printre care Aliona Moon, Dana Marchitan, Evelina Vârlan, Tatiana Heghea, Tany Vander, Samir Loghin, Maxim Zavindea și mulți alții. De fapt, ideea de bază a acestui proiect nu e să mirăm publicul cu persoane foarte cunoscute, ci să uimim cu prestațiile acestora pe scenă.

– În baza căror criterii s-au ales participanții ediției din anul acesta? Cine i-a ales?
– Participanții trebuie să fie persoane publice, din diferite sfere de activitate, să fie carismatici, și care pot transmite publicului un mesaj cultural. Participanții au fost aleși de către directorul proiectului în sine Olga Lisneac.

– Presupun că majoritatea antrenamentelor au loc în comun. Care este relația dintre participanți? S-au legat prietenii? Sau totul rămâne strict formal/profesional?
– Participanții au avut parte de antrenamente în comun, pentru a face cunoștință cu coregrafii proiectului și pentru a alege cu cine vor să lucreze la dans în continuare. Însă în mare parte antrenamentele au loc individual pentru fiecare participant. Nu pot spune că s-au format prietenii, dar nici nu e ceva strict formal. Toți participanții se cunoșteau între ei, și până la proiect. Doar că acum ei sunt rivali pe ringul de dans.

– Cine face parte din juriul concursului? Cum au fost aleși membrii juriului? Cât de obiectivi sunt?
– Alegerea juriului a fost una foarte grea. Am vrut ca cei care vor juriza participanții să fie cât mai profesioniști și cât mai obiectivi. Tocmai de aceea am ales următoarele persoane:
Victor Cazacenco – regizor, Teatrul A.P. Cehov,
Valentina Radcenco – stilist, designer,
Iulia Oculiscaia – redactor-sef al revistelor Sănătate și In-style
Andrei Litvinov, coregraf, maestru în artă

– Știm că însuși concursul va avea loc în trei semifinale care vor fi succedate de finală. Pe lângă asta vor fi și o serie de emisiuni ce încep chiar în această duminică. În ce constau ele?
– Premiera va avea loc duminică, pe 3 mai, la ora 21:00. După care în fiecare duminică la aceeași oră vor ieși emisiuni despre acest proiect. În primele patru ediții noi vom face cunoștință spectatorilor cu participanții proiectului și vom arăta cum au decurs antrenamentele fiecăruia și cum a evoluat fiecare din cei 15. După care pe data de 31 mai va fi prima semifinală, pe 7 și 14 iunie vor avea loc încă două semifinale. Iar pe data de 5 iulie cu toții vom urmări marea finală a acestui proiect.

– Noi știm că importantă este participarea și nu câștigul, oricum, care sunt premiile pentru câștigător/ câștigătorii semifinalelor?
– Deocamdată nu vrem să divulgăm care vor fi premiile pentru participanți. Vrem să fie o surpriză atât pentru ei, cât și pentru cei ce ne vor urmări.

– Cât timp au la dispoziție participanții pentru a se pregăti?
– Fiecare participant are 15 lecții individuale cu coregraful. În acest timp participantul trebuie să decidă în ce stil vrea să danseze, dar și să învețe dansul.

– Cât de elastică este răbdarea concurenților la antrenamente?
– Toți sunt foarte încântați că participă în acest proiect. Sunt foarte receptivi la antrenamente. Chiar dacă au loc și căderi și vânătăi, oricum toți se antrenează cu zâmbetul pe buze, deși de cele mai multe ori nu este deloc ușor.

– Cum vor avea loc numerele participanților? Ce fel de dansuri vor dansa? Cine alege genurile de dansuri?
– A avut loc o tragere la sorți în urma căreia s-a decis cine și cu ce număr va evolua pe scenă. Participanții au ales diferite stiluri de dans. Spectatorii vor avea ocazia să vadă și flamenco și contemporary, dar și multe alte stiluri. Stilul dansului a fost ales de către participanți, însă dansul în sine este lucrul coregrafilor.

– În baza căror criterii va fi ales câștigătorul? Va fi în joc și simpatia publicului? Sau juriul are singura voce?
– Doar juriul va avea posibilitatea să aleagă cine vor fi cei care vor trece în finale, la fel cum ei vor decide cine va fi marele câștigător.

– Luând în considerație că în concurs sunt vedete mult mai cunoscute decât unii din participanți, nu credeți că asta ar putea crea un număr mai mare de voturi sau mai multă simpatie din partea publicului datorită popularității acestora?
– În acest proiect nu contează cât de cunoscut ești, aici contează cum te miști. Criteriile după care vor fi jurizați participanții țin doar de prestația scenică a acestora, de felul în care au dansat, de ideea dansului, dar și a evoluției în sine.

– Este într-adevăr primul show televizat de dansuri din Moldova, care sunt așteptările din partea publicului?
– Cu siguranță va fi un show de neuitat pentru toți. Publicul va avea posibilitatea să vadă ceva extrem de frumos, iar participanții fac tot posibilul ca să rămână în memoria spectatorilor!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *