Astăzi 12 Noiembrie 2019, Marţi - Ultima actualizare la ora 21:24
Abonamente

Eveniment 30 Aprilie 2015, ora 16:50

În premieră, detalii despre primul show televizat de dansuri din Moldova

Marime Font

Puterea Dansului (Сила Танца) este un proiect care a luat viață anul trecut și care anul acesta trece la următorul nivel fiind televizat de postul TV - NATIONAL 4.  

Ce reprezintă acest proiect, cine sunt implicați și multe alte detalii am încercat să aflăm de la producătorul emisiunii, Elena Potorac.

- Ediția de anul trecut a fost mediatizată bine datorită numelor grele din industria muzicală de la noi, cu ce participanți ne uimesc anul acesta organizatorii?
- Anul acesta avem de asemenea nume bine cunoscute de la noi. Sunt 15 participanți printre care Aliona Moon, Dana Marchitan, Evelina Vârlan, Tatiana Heghea, Tany Vander, Samir Loghin, Maxim Zavindea și mulți alții. De fapt, ideea de bază a acestui proiect nu e să mirăm publicul cu persoane foarte cunoscute, ci să uimim cu prestațiile acestora pe scenă.


- În baza căror criterii s-au ales participanții ediției din anul acesta? Cine i-a ales?
- Participanții trebuie să fie persoane publice, din diferite sfere de activitate, să fie carismatici, și care pot transmite publicului un mesaj cultural. Participanții au fost aleși de către directorul proiectului în sine Olga Lisneac.

- Presupun că majoritatea antrenamentelor au loc în comun. Care este relația dintre participanți? S-au legat prietenii? Sau totul rămâne strict formal/profesional?
- Participanții au avut parte de antrenamente în comun, pentru a face cunoștință cu coregrafii proiectului și pentru a alege cu cine vor să lucreze la dans în continuare. Însă în mare parte antrenamentele au loc individual pentru fiecare participant. Nu pot spune că s-au format prietenii, dar nici nu e ceva strict formal. Toți participanții se cunoșteau între ei, și până la proiect. Doar că acum ei sunt rivali pe ringul de dans.

- Cine face parte din juriul concursului? Cum au fost aleși membrii juriului? Cât de obiectivi sunt?
- Alegerea juriului a fost una foarte grea. Am vrut ca cei care vor juriza participanții să fie cât mai profesioniști și cât mai obiectivi. Tocmai de aceea am ales următoarele persoane:
Victor Cazacenco - regizor, Teatrul A.P. Cehov,
Valentina Radcenco - stilist, designer,
Iulia Oculiscaia – redactor-sef al revistelor Sănătate și In-style
Andrei Litvinov, coregraf, maestru în artă

- Știm că însuși concursul va avea loc în trei semifinale care vor fi succedate de finală. Pe lângă asta vor fi și o serie de emisiuni ce încep chiar în această duminică. În ce constau ele?
- Premiera va avea loc duminică, pe 3 mai, la ora 21:00. După care în fiecare duminică la aceeași oră vor ieși emisiuni despre acest proiect. În primele patru ediții noi vom face cunoștință spectatorilor cu participanții proiectului și vom arăta cum au decurs antrenamentele fiecăruia și cum a evoluat fiecare din cei 15. După care pe data de 31 mai va fi prima semifinală, pe 7 și 14 iunie vor avea loc încă două semifinale. Iar pe data de 5 iulie cu toții vom urmări marea finală a acestui proiect.

- Noi știm că importantă este participarea și nu câștigul, oricum, care sunt premiile pentru câștigător/ câștigătorii semifinalelor?
- Deocamdată nu vrem să divulgăm care vor fi premiile pentru participanți. Vrem să fie o surpriză atât pentru ei, cât și pentru cei ce ne vor urmări.

- Cât timp au la dispoziție participanții pentru a se pregăti?
- Fiecare participant are 15 lecții individuale cu coregraful. În acest timp participantul trebuie să decidă în ce stil vrea să danseze, dar și să învețe dansul.

- Cât de elastică este răbdarea concurenților la antrenamente?
- Toți sunt foarte încântați că participă în acest proiect. Sunt foarte receptivi la antrenamente. Chiar dacă au loc și căderi și vânătăi, oricum toți se antrenează cu zâmbetul pe buze, deși de cele mai multe ori nu este deloc ușor.

- Cum vor avea loc numerele participanților? Ce fel de dansuri vor dansa? Cine alege genurile de dansuri?
- A avut loc o tragere la sorți în urma căreia s-a decis cine și cu ce număr va evolua pe scenă. Participanții au ales diferite stiluri de dans. Spectatorii vor avea ocazia să vadă și flamenco și contemporary, dar și multe alte stiluri. Stilul dansului a fost ales de către participanți, însă dansul în sine este lucrul coregrafilor.

- În baza căror criterii va fi ales câștigătorul? Va fi în joc și simpatia publicului? Sau juriul are singura voce?
- Doar juriul va avea posibilitatea să aleagă cine vor fi cei care vor trece în finale, la fel cum ei vor decide cine va fi marele câștigător.

- Luând în considerație că în concurs sunt vedete mult mai cunoscute decât unii din participanți, nu credeți că asta ar putea crea un număr mai mare de voturi sau mai multă simpatie din partea publicului datorită popularității acestora?
- În acest proiect nu contează cât de cunoscut ești, aici contează cum te miști. Criteriile după care vor fi jurizați participanții țin doar de prestația scenică a acestora, de felul în care au dansat, de ideea dansului, dar și a evoluției în sine.

- Este într-adevăr primul show televizat de dansuri din Moldova, care sunt așteptările din partea publicului?
- Cu siguranță va fi un show de neuitat pentru toți. Publicul va avea posibilitatea să vadă ceva extrem de frumos, iar participanții fac tot posibilul ca să rămână în memoria spectatorilor!

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 12 Noiembrie 2019, ora: 21:24

 Igor Dodon susține că consilierul său, ex-ministru al Finanțelor, Ion Chicu, este o persoană potrivită pentru a ocupa funcția de premier. Declarația a fost făcută de șeful statului în cadrul emisiunii Moldova in Direct de la postul public de televiziune.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 12 Noiembrie 2019, ora: 21:21

 Fostul președinte al României și europarlamentarul, Traian Băsescu, este de părerea că blocul ACUM ar trebui să înceapă negocierile cu Partidul Democrat în vederea formării unui nou cabinet de miniștri. Declarația a fost făcută cu puțin timp în urmă...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 12 Noiembrie 2019, ora: 14:16

Klaus Iohannis: „Demiterea Guvernului Sandu este împotriva intereselor R. Moldova și cetățenilor ei”

Klaus Iohannis: „Demiterea Guvernului Sandu este împotriva intereselor R. Moldova și cetățenilor ei”

Demersul inițiat de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) de înlăturare a Guvernului Maia Sandu, într-un moment esențial pentru reforma Justiției, este îndreptat împotriva intereselor pe termen mediu și lung ale Republicii Moldova și ale cetățenilor...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 12 Noiembrie 2019, ora: 14:13

Andrei Năstase: „Iată că astăzi, acest binom s-a refăcut, dacă nu cumva a existat în permanență”

Andrei Năstase: „Iată că astăzi, acest binom s-a refăcut, dacă nu cumva a existat în permanență”

Blocul ACUM s-a întâlnit în ședință pentru a decide ce fac mai departe. Înainte de ședință, Andrei Năstase a adus acuzații celor din PSRM și PD, spunând că ar fi făcut alianță.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 12 Noiembrie 2019, ora: 13:31

PLDM: Suntem profund dezamăgiți de prestația coaliției PSRM-ACUM

PLDM: Suntem profund dezamăgiți de prestația coaliției PSRM-ACUM

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) își exprimă dezamăgirea profundă față de prestația coaliției PSRM-ACUM, care la nici șase luni de la creare s-a destrămat prin demiterea Guvernului, transmite OFICIAL.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 12 Noiembrie 2019, ora: 13:16

Vlad Țurcanu: Blocul ACUM plătește pentru naivitatea de a se încrede în socialiști

Vlad Țurcanu: Blocul ACUM plătește pentru naivitatea de a se încrede în socialiști

Aceștia fiind supușii Rusiei, ar fi trebuit să fie tratați cu băgare de seamă. Știți ce recomandări clasice există pentru colosul din Răsărit: не верь, не проси, не бойся - nu crede, nu cere, nu te teme.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 12 Noiembrie 2019, ora: 12:52

BLOCUL ACUM ȘI GUVERNUL SANDU TRIMIȘI ÎN OPOZIȚIE // 63 de deputați din PDM și PSRM au demis Guvernul Sandu ca urmare a unei moțiuni pe justiției

BLOCUL ACUM ȘI GUVERNUL SANDU TRIMIȘI ÎN OPOZIȚIE // 63 de deputați din PDM și PSRM au demis Guvernul Sandu ca urmare a unei moțiuni pe justiției

Deputații au votat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Maia Sandu. Inițiativa a fost susținută de 63 de parlamentari din partea fracțiunilor PSRM și PDM, în timp ce Partidul „ȘOR” s-a abținut de la vot. În acest sens, Maia Sandu va prezenta...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 12 Noiembrie 2019, ora: 12:47

În 2014, candidatul Iohannis îl acuza pe Ponta că refuză „cu aroganță” dezbaterile pentru turul II / În 2019, refuză el pe motiv că invitația PSD este „o manevră”

În 2014, candidatul Iohannis îl acuza pe Ponta că refuză „cu aroganță” dezbaterile pentru turul II / În 2019, refuză el pe motiv că invitația PSD este „o manevră”

​​Klaus Iohannis și staff-ul său de campanie au transmis clar că prezidențiabilul PNL nu va participa la nicio dezbatere electorală nici în cel de al doilea tur de scrutin. Iohannis are pe masă invitații pentru o dezbatere cu Viorica Dăncilă, dar spune că "o confruntare...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 12 Noiembrie 2019, ora: 12:25

Zinaida Greceanîi l-a împiedicat pe Octavian Țîcu să blocheze tribuna Parlamentului

Zinaida Greceanîi l-a împiedicat pe Octavian Țîcu să blocheze tribuna Parlamentului

Octavian Țîcu a încercat să blocheze tribuna Parlamentului pentru că nu i se oferă dreptul de a ține un discurs, la sfârșitul rundei de întrebări răspunsuri. Se pare că acesta a fost îndepărtat. p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 13.0px...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 12 Noiembrie 2019, ora: 11:32

Alexandru Oleinic: Evenimentele din ultimele zile ne-au demonstrat, o dată în plus, că alianțele la noi se formează doar situațional

Alexandru Oleinic: Evenimentele din ultimele zile ne-au demonstrat, o dată în plus, că alianțele la noi se formează doar situațional

Deputatul independent Alexandru Oleinic, liderul Partidului Popular din Republica Moldova (PPRM), afirmă că, astăzi, clasa politică din țara noastră a picat din nou testul maturității politice, informează TRIBUNA.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 12 Noiembrie 2019, ora: 11:30

LIVE VIDEO / Parlamentul DECIDE ACUM dacă Guvernul Sandu este demis sau nu

LIVE VIDEO / Parlamentul DECIDE ACUM dacă Guvernul Sandu este demis sau nu

Parlamentul R. Moldova se întrunește, astăzi de la ora 10:00, pentru a dezbate moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu, depusă de PSRM. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 12 Noiembrie 2019, ora: 11:23

Democratul Diacov ar fi gata să susțină Guvernul Sandu

Democratul Diacov ar fi gata să susțină Guvernul Sandu

Președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, sugerează că formațiunea din care face parte ar putea susține Guvernul Maiei Sandu, doar că așteaptă un semnal în acest sens din partea celor din Blocul ACUM.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 12 Noiembrie 2019, ora: 11:18

Deputații din PDM nu vor să spună dacă vor vota pentru moțiunea de cenzură / Sandu către PSRM: „Ați fi preferat un Guvern docil? (UPDATE)”

Deputații din PDM nu vor să spună dacă vor vota pentru moțiunea de cenzură / Sandu către PSRM: „Ați fi preferat un Guvern docil? (UPDATE)”

Deputații din Partidul Democrat nu vor să spună dacă vor vota pentru moțiunea de cenzură sau nu. Aceștia au declarat că vor lua o decizie după discursul prim-ministrei din sala de plen. În același timp, democrații au negat faptul că sunt două tabere în cadrul PD-ului....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 12 Noiembrie 2019, ora: 10:11

TENSIUNE MAXIMĂ / Miting de susținere a Guvernului Sandu, în fața Parlamentului (VIDEO)

TENSIUNE MAXIMĂ / Miting de susținere a Guvernului Sandu, în fața Parlamentului (VIDEO)

Susținătorii Blocului ACUM se adună în fața Parlamentului, în contextul în care deputații se întrunesc la ora 10:00 în ședință în cadrul căreia urmează să se decidă soarta Guvernului Sandu, după ce PSRM a depus o moțiune de cenzură în acest...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 12 Noiembrie 2019, ora: 09:38

Țîrdea a „găsit” o explicație - de ce Dodon nu vrea o justiție independentă: „Maia vrea să devina Președinte”

Țîrdea a „găsit” o explicație - de ce Dodon nu vrea o justiție independentă: „Maia vrea să devina Președinte”

Deputatul socialist Bogdan Ţîrdea consideră că premierul Maia Sandu „vrea să devină cu orice preţ preşedintele Republicii Moldova” şi din acest motiv intenţionat a provocat criza politică de la Chişinău, prin anunţul Guvernului că îşi asumă răspunderea...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 12 Noiembrie 2019, ora: 09:24

Un deputat socialist anunță că Guvernul Sandu va fi demis: NU AVEM ALTĂ CALE

Un deputat socialist anunță că Guvernul Sandu va fi demis: NU AVEM ALTĂ CALE

Guvernul Sandu va fi demis dacă până mâine premierul nu-și va retrage proiectul de asumare de răspundere privind modificările la Legea Procuraturii, susține deputatul socialist Grigore Novac. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 12 Noiembrie 2019, ora: 09:16

Merkel s-a înțeles cu Putin în privința Ucrainei. Anunțul făcut de Kremlin

Merkel s-a înțeles cu Putin în privința Ucrainei. Anunțul făcut de Kremlin

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele rus Vladimir Putin au convenit luni că Ucraina trebuie să acorde prin lege un statut special regiunii separatiste proruse Donbas, a anunţat Kremlinul, potrivit agenţiei Reuters, citate de Agerpres. Anunţul vine după o convorbire...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 12 Noiembrie 2019, ora: 08:40

Maia Sandu: Dacă Guvernul va fi demis pierdem creditul de 100 de milioane promis de București

Maia Sandu: Dacă Guvernul va fi demis pierdem creditul de 100 de milioane promis de București

România este gata să ofere un credit de 100 de milioane de euro Republicii Moldova, dar aceasta poate fi obținut doar de actualul Guvern, a anunțat prim-ministru Maia Sandu, azi seara, în cadrul unei Ediții Speciale de la postul public de televiziune „Moldova 1”.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 12 Noiembrie 2019, ora: 08:30

Sandu îl ACUZĂ pe Dodon: Promite protecție judecătorilor și procurorilor CORUPȚI

Partidul Socialiștilor ar fi gata să formeze o alianță cu Partidul Democrat, iar Igor Dodon ar fi purtat discuții mai demult la acest subiect cu deputații democrați, susține Maia Sandu.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 12 Noiembrie 2019, ora: 07:22

Prima zi în funcția de primar al Capitalei. Ion Ceban: „Astăzi îmi suspend calitatea de membru al PSRM”

Prima zi în funcția de primar al Capitalei. Ion Ceban: „Astăzi îmi suspend calitatea de membru al PSRM”

Ion Ceban și-a început activitatea la primăria Chișinău. Noul edil a intrat azi pentru prima dată în calitate de primar, în instituția municipalității. Angajații l-au felicitat și i-au urat succese.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)