Cultură

In premiera: Maria Callas, la Sala cu Orga

Saptamana curenta, la Chisinau, va fi prezentat in premiera spectacolul „Maria Callas. Lumea dorea s-o vada!”, un proiect teatral moldo-rus, realizat dupa piesa renumitului dramaturg Terrence McNally.

Spectacolul a fost montat de regizorul Serghei Puhleakov, iar in rolul principal evolueaza actrita Tatiana Nastasevskaia, ambii din Moscova. Protagonista a marturisit ca si-a cunoscut eroina citind scenariul piesei. „Si eu, si regizorul Serghei Puhleakov suntem originari din Chisinau, aici am invatat meseria. In acest spectacol am o responsabilitate mare si in fata pedagogilor mei”, a specificat Nastasevskaia. Premiera de la Chisinau este o continuare a traditiei spectacolelor despre Maria Callas, prezentate la Belgrad, Paris, New York si Londra.

La baza piesei sunt o serie de operete, pe care vedeta le-a realizat in perioada cand practic isi pierdea vocea. Un specific al proiectului teatral consta in faptul ca rolul divei de opera va fi interpretat de o actrita de drama, iar rolurile dramatice vor fi jucate de cantarete de opera. La acest proiect international participa profesionisti din diverse tari si genuri de activitate. „Am o atitudine speciala fata de aceasta piesa foarte interesanta si actuala, desi a fost scrisa acum cateva decenii.

Lucrarea reda viata complicata si drama personala a Mariei Callas, personalitate deosebita in lumea muzicii. Prin intermediul tehnologiilor moderne, in timpul spectacolului vom prezenta materiale documentare despre Maria Callas, insotite de actiune si dialog”, a spus Serghei Puhleakov. Premiera „Maria Callas. Lumea dorea s-o vada!” va avea loc la 25, 26, 27 si 28 martie la Sala cu Orga, ora 19.00. Pretul biletelor variaza intre 60 si 500 lei.

Info-Prim Neo
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *