Social

În R. Moldova, drepturile omului continuă să fie încălcate

Anume în această zi, acum 64 de ani, la Adunarea Generală a ONU, a fost aprobată Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, care a devenit primul document, la nivel mondial, în care au fost formulate drepturile omului. 

În R. Moldova drepturile omului continuă să fie încălcate sistematic, cel mai des persoanele fiind discriminate sau torturate, se arată într-un comunicat remis de Coaliția Nedisriminare. Potrivit lui, cetăţenii R. Moldova concsideră că adesea sunt privaţi de dreptul la un trai decent, dreptul la muncă, dreptul la o educaţie echitabilă şi dreptul la servicii publice de sănătate. Mai mult chiar, experţii sunt de părere că avocaţii moldoveni nu au pregătirea necesară în domeniul drepturilor omului şi necesită o pregătire suplimentară în domeniu.

Fragment din Preambulul Declarației Universale a Drepturilor Omului, 10 decembrie 1948

Considerând că recunoașterea demnității inerente tuturor membrilor familiei umane și a drepturilor lor egale și inalienabile constituie fundamentul libertății, dreptății și păcii în lume, și (…) că ignorarea și disprețuirea drepturilor omului au dus la acte de barbarie care revolta conștiința omenirii și că făurirea unei lumi în care ființele umane se vor bucura de libertatea cuvântului și a convingerilor și vor fi eliberate de teamă și mizerie Adunarea Generala a ONU proclamă prezenta Declarație Universală a Drepturilor Omului, ca ideal comun spre care trebuie să tindă toate popoarele și toate națiunile (…).
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *