Actualitate

În regiunea centrului de testare nucleară al Coreei de Nord „bebeluşii se nasc cu malformaţii”

Aproximativ 80% dintre copacii plantaţi mor, în timp ce fântânile au secat, mărturisesc 21 de dezertori care locuiau în Kilju, regiunea în care Phenianul îşi conduce testele nucleare.

 „Am auzit de la o rudă din Kilju că în spitalele de acolo se nasc copii cu malformaţii” a declarat unul dintre dezertori, citat de o publicaţie sud-coreeană, care a mai adăugat că localnicii sunt îngrijoraţi de o posibilă contaminare radioactive.

 „Am vorbit la telefon cu familia mea care a rămas acolo şi mi-a spus că toate fântânile subterane au secat după al şaselea test nuclear” a subliniat un alt nord-coreean.

 Dezertorii au mai adăugat că localnicii nu au fost niciodată avertizaţi dinainte în privinţa testelor nucleare. „Doar familiile soldaţilor au fost evacuate în puţuri subterane.

 Oamenii obişnuiţi nu aveau habar că se fac teste” a precizat un nord-coreean care a reuşit să fugă în 2010. Totodată, de la ultimul test localnicii nu mai au voie să meargă la spitalele din Phenian. Iar dacă sunt prinşi că se urcă în tren cu mostre de sol, apă sau frunze, aceştia riscă să fie arestaţi şi trimişi în lagăre.

Sursa: Adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *