Actualitate

În scurt timp un nou centru comunitar pentru bătrâni cu servicii sociale gratis

Centrul va fi amenajat și deschis, grație unui proiect, finanțat de o organizație din Germania – MFOR Bundesverband Pro-Humanitate, dar, mai ales, implicării plenare a unei călărășence, Maria Luchian, stabilită de mai bine de 20 de ani în Germania.

Dânsa, împreună cu președintele organizației germane, Dirk Harteg, s-a aflat, săptămâna trecută, la Călărași, unde a avut o întrevedere cu președintele raionului, Sergiu Artene.

”Colaborăm de mulți ani cu Maria Luchian. Pe parcursul anilor, ea a venit de multe ori cu ajutoare sociale pentru persoanele în etate din raion. Acum, am convenit asupra realizării unui proiect grandios”, a spus pentru ”Expresul” Sergiu Artene.
Potrivit lui, oaspetele german s-a arătat interesat de acest proiect. S-a convenit că organizația din Germania va finanța construcția cantinei sociale.

Deja a fost selectat edificiul, e vorba de una dintre clădirile Liceului ”Mihail Sadoveanu” din Călărași, unde a funcționat odinioară atelierul școlii. ”Este cel mai reușit loc ca amplasare și acces”, a făcut o remarcă Sergiu Artene, după care a precizat: ”Vom repara capital întreaga clădire, inclusiv spațiul care va fi utilizat că și clase pentru studii”.

Potrivit președintelui raionuluilui, costul total al acestui proiect depășește suma de două milioane de lei, dintre care contribuția Consiliului raional va fi de circa 25 %.

Lucrările vor începe în cel mai scurt timp. Se planifică finalizarea lor până la sfârșitul acestui an. ”Avem deja proiectul tehnic, așa că ne va fi mai simplu să-l implementăm. Sper că vom reuși până la finele anului să dăm în exploatare clădirea renovată, deoarece chiar e nevoie de un astfel de centru la Călărași”, a mai spus Sergiu Artene.

Sursa: expresul.md


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *