Actualitate

În slujba Rusiei: Dodon i-a cerut lui Krasnoselskii sprijinul pentru alegerile din Moldova?

Dodon s-a lăudat pe pagina sa pe Facebook, că împreună cu Vadim Krasnoselskii au „făcut câteva totaluri ale anului 2018” exprimându-și „mulțumirea de modul în care se realizează măsurile de consolidare a încrederii”.

Am încercat să aflăm ce se ascunde în spatele acestor formulări de lemn și care este totuși adevăratul scop al întâlnirilor tot mai frecvente intre cei doi „președinți-marionete”? (amintim că ultima data cei doi s-au văzut cu trei săptămâni în urmă, la 4 decembrie).

Potrivit unor surse din cadrul administrației prezidențiale, care au solicitat anonimatul, adevăratul motiv al întâlnirii celor doi este cu totul altul de cât cel aunțat și nu are nimic în comun cu „totalulrile” inexistente ale anului 2018.

Potrivit sursei citate, Dodon și Krasnoselskii, după ce au discutat mai multe chestiuni lipsite de relevanță, s-au retras într-un birou special amenajat din clădirea administrației locale din Tighina unde au avut o discuție lunga tête-à-tête.

În cardul acestei discutat „președinții” au discutat „probleme legate de sprijinul pe care administrația de la Tiraspol trebuie să-l acorde la cerința Moscovei, Partidului Socialiștilor”. Cei doi ar fi discutat o serie de probleme tehnice „legate de amnistia electorală pe care Rusia o va efectua în raport cu emigranții din Moldova și Transnistria, în schimbul votării pentru PSRM”. Cel de-al treilea subiect pe care l-ar fi discutat Dodon și Krasnoselskii ținea de finanțarea campaniei electorale a partidelor pro-rusești din Moldova în campania din februarie.

Toate încercările de a lua legătura cu Igor Dodon sau cu serviciul de presă al președintelui pentru a comenta aceste informații nu s-au încununat cu succes.

Departamentul analiză TIMPUL

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *