Timpul Liber

În Tel Aviv locuitorii vor călători prin aer din 2015

O "buclă" de 500m va fi construită pentru început în campusul Israel Aerospace Industries (IAI), potrivit skyTran, compania care creează inovatorul model.

Dacă această prima linie va avea succes, oraşul cu o densitate foarte ridicată a populaţiei ar putea fi parcurs cu ajutorul acestor vehicule rapide, care vor atinge pentru început 70 km/ora.

Acest sistem de transport inovator este gândit să rezolve problema traficului rutier mult prea aglomerat. Autorităţile spun că-l vor da în folosinţă în acest an, transmite BBC.

Fiecare vehicul va transporta cel mult doi pasageri, poate fi rezervat direct de pe smartphone şi va ajunge în staţia dorită de călător. Sistemul, controlat de un computer, este mult mai ieftin decât metroul uşor, de exemplu.

"Metroul uşor din Ierusalim a costat 160 de milioane de dolari pe km, linia San Jose din California a costat 110 milioane pe 1,6 km. Pentru SkyTran e nevoie de mai puţin de 7 milioane de dolari pentru un km. Asta înseamnă că, pentru fiecare km al unei linii de metrou uşor, avem 16, 17 sau chiar 20 de km SkyTran", a declarat Jerry Sanders, CEO skyTran.

"Dacă acest vehicul va fi unul de succes, atunci vom fi foarte mândri să fim primii din lume cu un astfel de sistem", a spus Moshe Tiomkin, preşedintele Autorităţii de Transport Tel Aviv.

Se discuta deja că sistemul să fie implementat şi în SUA şi India.

Sursa: ProTv

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *