Tendințe

În tendinţe – geanta de doctor

Evident, primul a fost visul de a fi învăţătoare. Ulterior, nu ştiu de ce, pentru o perioadă scurtă, m-am oprit la dorinţa de a fi doctoriţă. Astăzi, după ce am văzut cele mai promovate tipuri de genţi pe podium, am înţeles motivul – geanta de doctor.

Ideea unei poşete mici poate crea mari frustrări oricărei femei. În cei câţiva centimetri cubi nu vor încăpea niciodată o pereche extra de pantofi, trusa de machiaj, agenda şi alte câteva gadgeturi. Din fericire, designerii au readus în atenţia noastră geanta de doctor.

Acest tip de geantă datează din secolul 19 şi era purtată de bărbaţi, în special de doctori, avocaţi sau electricieni. De aici şi numele. Cu două compartimente interioare, era alternativa ideală pentru o geantă de voiaj, putând fi depozitată în spaţii mici, avea loc de-ajuns pentru diverse instrumente, hârtii şi chiar un set de haine.

Cel mai minunat aspect al acestei genţi este dualitatea. Într-o zi poate fi purtată la serviciu, iar în alta o poţi transforma în bagajul de mână dacă pleci în călătorie. Nu-i subestima valoarea şi alege una care să se potrivească stilului tău de viaţă.

Pentru o geantă de acest model, este necesar de ţinut cont că va pune în umbră orice alte accesorii. Fiind o geantă vintage, trebuie asortată la anumite ţinute. Se potriveşte unei perechi de pantaloni-ţigaretă şi un sacou, dar şi unei rochi midi, în stilul anilor ’60. Dar nu o purta la o bluză XXL sau la plajă.

Când alegi culoarea, optează pentru una care să se potrivească tuturor anotimpurilor, spre exemplu, nuanţele clasice de bronz, maro-roşiatic, negrul cărbunelui, albastru-marin sau roşul prunei.

Silvia Ursu

Timpul Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *