Social

În ultimele 2 săptămâni, 24 de oameni au murit în accidente rutiere

Un accident groaznic a avut loc aseară în jurul orei 20:40, pe traseul Chişinău-Ungheni, 1 km de la intrarea în comuna Vatra, mun. Chișinău. Un bărbat de 31 de ani, domiciliat în Chişinău, conducând un automobil de model BMW a pierdut controlul asupra mașinii și s-a tamponat lateral cu un Renault, condus de un barbat de 28 de ani, domiciliat în satul Vălcineţ, raionul Călăraşi. În urma accidentului rutier, toate cele 6 persoane aflate în BMW, un bărbat de 30 de ani, o femeie de 23, un băiat de 15 ani, o fată de 18, dar și 2 copii: unul de 2 ani si unul de aproape 2 luni, au decedat. Dintre persoanele aflate în automobilul Renault a decedat un bărbat de 31 de ani, Alți 4 bărbați cu vîrsta cuprinsă între 25 și 28 ani sunt internați în spital cu diverse traumatisme.

Un alt accident grav s-a produs astăzi, aproximativ la ora 07:05, pe traseul R 14 în apropierea satului Clişcăuţi, raionul Sângerei. Un bărbat de 21 de ani, domiciliat în satul Sloveanca, raionul Sângerei, conducând automobilul de model ,,Skoda Felicia” a ieşit pe banda opusă și s-a tamponat lateral cu un autocamion de model “Scania” condus de un bărbat de 48 de ani , din satul Biruinţa același raion. În urma accidentui rutier, șoferul Skodei, un pasager de 17 ani și altul de 40 au decedat. Alți doi pasageri: de 17 și 19 ani sunt internați în stare gravă în spital.

Tot astăzi, aproximativ la aceeași oră, pe traseul R-12, km-9, între satele Sofia şi Pelenia, raionul Drochia, un bărbat de 45 de ani din Soroca, deplasîndu-se cu automobilul ,,VAZ – 2108” nu s-a isprăvit cu conducerea în curbă, a derapat de pe traseu şi s-a tamponat într-un copac de pe acostament cu partea dreaptă a mașinii. În urma accidentului rutier, șoferul s-a ales cu leziuni corporale, iar pasagerul său, în vârstă de 28 de ani a decedat pe loc. Un alt pasager- o femeie de 23 de ani a primit mai multe traume. Alte circumstanţe se stabilesc.

În legătură cu numărul mare de accidente rutiere, Inspectoratul Național de Patrulare amintește șoferilor că viteza, consumul de alcool și neadaptarea unităților de transport la condițiile rutiere vă pot lua în orice moment VIAȚA. Stimați șoferi, circulați cu prudență, respectați limita de viteză, cuplați-vă centura de siguranță și nu urcați obosiți sau băuți la volan. INP desfășoară acțiunea „Cuplează-te cu VIAȚA” și cere șoferilor să-și doteze mașinile cu dispozitive speciale pentru fixarea copiilor. Dacă acestea ar fi prezente în orice mașină, în cazul unor accidente rutiere- mulți copii ar putea fi salvați. Pietonii sunt rugați să respecte regulile de circulație, să traverseze strada doar în locurile premise și să se asigure de fiecare dată că traversează în siguranță.

Sursa: pr.gov.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *