Actualitate

In ultimele 24 de ore, alte 83 cazuri de gripa porcina

Suntem asigurati cu medicamente

Pana ieri, in R. Moldova au fost confirmate 467 de cazuri de imbolnavire cu virusul A(H1N1), fiind inregistrate si patru decese. Din cauza numarului mare de bolnavi s-a decis sa fie internati in institutiile medicale doar cei in stare grava si medie, femeile gravide si copiii. Ceilalti se vor trata acasa, fiind supravegheati de medicii de familie. La 9 si 10 noiembrie au fost externati 95 de pacienti care s-au tratat de gripa de tip nou.

Cele mai multe persoane infectate cu A(H1N1) au fost inregistrate in Chisinau. In 28 de institutii de invatamant au fost depistate 60 de persoane bolnave. De asemenea, au fost infectati trei copii dintr-o gradinita din Stefan-Voda. Au avut de suferit si cinci lucratori medicali.

Ieri, in R. Moldova au ajuns 200 mii de doze de „Tamiflu”, preparat antiviral. Acestea vor fi distribuite populatiei prin intermediul institutiilor medicale. 600 de cutii cu „Tamiflu” au fost expediate in regiunea transnistreana. Institutiile medicale din stanga Nistrului au mai primit materiale necesare pentru desfasurarea unei campanii de informare a populatiei din regiune cu privire la modalitatile de profilaxie si prevenire a gripei A(H1N1).

Saptamana aceasta farmaciile din R. Moldova vor primi un milion 100 mii de masti de protectie. Vladimir Safta, prim-vicedirectorul Agentiei Medicamentului, a declarat ca pretul acestora s-a majorat de la un leu pana la 19 lei, pe motiv ca au si ecran de protectie pentru ochi. Premierul Vlad Filat a dat indicatii Centrului anticoruptie si Serviciului vamal sa verifice cum sunt formate preturile la medicamente.

Tratamentul cu preparate antivirale este gratuit, indiferent daca bolnavul este sau nu asigurat medical.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *