Actualitate

În următoarele zile vremea se va răci, iar la nord va ninge

 Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), cel mai frig va fi în nordul ţării. În această regiune, până duminică, 6 ianuarie, se aşteaptă valori termice între plus 2 – minus 3 grade Celsius, ziua, şi 4-8 grade de ger, noaptea. De asemenea, în perioada de referinţă, în raioanele nordice sunt posibile ninsori.

În sudul şi centrul ţării vremea se arată a fi mai liniştită, cu temperaturi mai generoase. Astfel, în aceste regiuni se prevede până la 4 grade Celsius, ziua, şi până la minus 6 grade, noaptea. Ninsori se aşteaptă doar pe alocuri, în ziua de sâmbătă, 5 ianuarie.

Pentru cei care au ales să meargă în vacanţă, în perioada dintre Revelion şi Crăciunul pe stil vechi, este bine să ştie că Administraţia Naţională de Meteorologie din România a anunţat Cod Galben pentru judeţele Mehedinţi şi Dolj, semnalând pe parcursul zilei de astăzi intensificări ale vântului cu viteze ce vor atinge la rafală 55-65 km/h.

Luna ianuarie în Republica Moldova este cea mai rece lună a anului. Temperatura medie lunară variază între -2,5ºC în sudul ţării şi -4,5ºC în nord. Cea mai rece lună ianuarie pentru toată perioada de măsurători instrumentale pe cea mai mare parte a teritoriului a fost în anul 1963 – temperatura medie lunară a aerului a oscilat între -10,5ºC (Cahul) şi -15,3ºC (Soroca). Cea mai caldă lună ianuarie s-a înregistrat în anul 2007 – atunci temperatura medie lunară a aerului a constituit în teritoriu între +2,5ºC (Briceni) şi +4,2ºC (Bravicea).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *