Chișinău

Încă cinci zile mai puteţi depune dosarele pentru compensaţii la căldură

Pentru a beneficia de ajutor social la achitarea serviciilor comunale şi consumului de gaze naturale, lemne şi cărbune, trebuie să depuneţi cereri la întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ. Ulterior examinării dosarelor, datele vor fi procesate şi informaţia va fi transmisă ÎM „INFOCOM".

Amintim că, în conformitate cu dispoziţia primarului general al municipiului Chişinău, cetăţenii care au beneficiat, anterior, de ajutoare sociale, acum, depun doar cereri de confirmare, prin care precizează că situaţia materială a familiei nu s-a îmbunătăţit.

Autorităţile locale acordă compensaţii la încălzire familiilor defavorizate social, ale căror venituri lunare pe cap de locuitor nu depăşesc suma de 1450 lei, şi pensionarilor pentru limita de vârstă, cu pensii mai mici decât minimul de existenţă.

Pentru a beneficia de compensaţii nominative la serviciile comunale, consumul de gaze naturale, lemne şi cărbune folosite pentru încălzire, solicitanţii depun următoarele acte:
– Buletinul de identitate sau adeverinţa de naştere (copie).
– Certificatul de căsătorie (copie).
– Certificatul despre componenţa familiei.
– Certificatul privind stabilirea compensaţiei la locul de trai precedent (în cazul schimbării locului de trai).
– Certificatul privind suprafaţa locuinţei (casei) şi / sau tipul de încălzire şi alte servicii de care beneficiază solicitantul, eliberat de întreprinderea municipală de gestionare a fondului locativ sau de primărie, de cooperativele pentru construcţii de locuinţe, asociaţiile de locatari ai apartamentelor privatizate, de întreprinderile ce au la balanţă fond locativ şi cămine.
– Copia facturii despre plata serviciilor comunale pe ultima lună, până la depunerea cererii.
– Extrasul din contul personal sau cartea de imobil.
– Certificatul despre salariu, eliberat de la locul de muncă.
– Certificatele privind mărimea pensiilor (pentru pensionari) – care va fi eliberat atât de Casa Naţională de Asigurări Sociale, cât şi de întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ.
– Alte documente ce confirmă necesitatea acordării ajutorului social şi statutul de familie defavorizată social. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *