Astăzi 25 Februarie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 13:49
Abonamente

Ultima oră 21 Septembrie 2017, ora 16:09

Încă o minciună a soacrei lui Proca și avocatul acesteia a fost desființată de jurnaliști. Dovada că Proca și cumnatul său erau în relații apropiate

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Noi detalii privind minciunile lansate de mama lui David Davitean (soacra interlopului Vitalie Proca), precum și avocatul său au fost scoase la iveală. Chiar dacă ambii au declarat la o conferință de presă că Davitean nu comunica deloc cu Vitalie Proca, o interceptare telefonică publicată proiectul de investigații Zeppelin demonstrează contrariul. Cei doi cumnați erau în relații apropiate inclusiv în 2013, când a fost făcută înregistrarea. Asta deși avocatul afirmă că Davitean s-a opus căsătoriei surorii sale cu Proca și că relațiile dintre cei doi erau tensionate.

Noi detalii privind minciunile lansate de mama lui David Davitean (soacra interlopului Vitalie Proca), precum și avocatul său au fost scoase la iveală. Chiar dacă ambii au declarat la o conferință de presă că Davitean nu comunica deloc cu Vitalie Proca, o interceptare telefonică publicată proiectul de investigații Zeppelin demonstrează contrariul. Cei doi cumnați erau în relații apropiate inclusiv în 2013, când a fost făcută înregistrarea. Asta deși avocatul afirmă că Davitean s-a opus căsătoriei surorii sale cu Proca și că relațiile dintre cei doi erau tensionate.

Din discuție reiese că, după ce a venit să-și ia fiul din Moldova, Proca a plecat și cu mai multe haine care aparțineau lui Davitean. Cel din urmă era supărat pe Proca pentru că l-a lăsat fără piese scumpe de vestimentație, dar a zis că nu se zgârcește să ajute oferindu-le. Pe parcursul discuției, Davitean l-a numit de mai multe ori „frate” pe Proca.Reamintim că în cadrul unei conferințe de presă, atât avocatul lui Davit Davitean, cât și mama acestuia și soacra lui Proca, Venera Gasparean, a declarat că cei doi nu comunicau și nu s-au întâlnit vreo dată.

Soacra lui Proca și avocatul acesteia au ieșit la o conferință de presă în care au încercat să submineze investigația Zeppelin despre implicarea lui Renato Usatîi în comandarea atacului asupra bancherului Gherman Gorbunțov. Ei au scos la iveală că David Davitean, despre care jurnaliștii au scris că l-a însoțit la Moscova, este fiul, nu cumnatul său.

Cei de la Zeppelin au venit cu o reacție și au scris pe Facebook că își asumă eroarea tehnică în legătură cu omonimul David Davitean, dar au precizat că au dreptul să îi judece cei ce nu mint. ”Credem că domnul avocat nu este în drept s-o facă, pentru că dumnealui însuși minte”.


blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Februarie 2018, ora: 15:08

Obiectele mărunte ingerate de copii le pun viața într-un adevărat pericol

Obiectele mărunte ingerate de copii le pun viața într-un adevărat pericol Din editia print

Baterii, agrafe, piuneze, monede, piese de la jucării – aceste și alte obiecte mărunte pot deveni un adevărat pericol când sunt lăsate pe mâna unui copil de vârstă mică, care nu este supravegheat de un adult.

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 21 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Chișinău – o cauză pierdută

Ori de câte ori călătoresc undeva nu mă pot abține să nu compar situația altora cu cea de la noi. Mai ales acum că am călătorit în Ucraina, la Odesa. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Inițiere în dialog

Îmi amintesc deseori de profesorul meu de Noul Testament din primii ani de facultate. El ne cerea insistent să nu intrăm în polemici. Nici într-un caz cu cei care vor să ne demonstreze că ei au dreptate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Constantin Tănase

De ce Roșca atacă intelectualitatea

Scrisoare către învățătorii și profesorii din școli, licee, colegii și universități 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Dan Nicu

Comratul „la datorie” din nou împotriva unioniştilor

Găgăuzii ar trebui informați despre beneficiile unirii în limba lor și în cea rusă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md