Astăzi 18 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 19:33
Abonamente
 
 
 

Actualitate 3 August 2018, ora 10:37

Încă o rusoaică acuzată de spionaj în SUA

Marime Font

Agenții de contrainformații americani au deconspirat o agentă al FSB-ului, care, timp de mai bine de 10 ani, a lucrat în Ambasada SUA de la Moscova. Femeia, care a fost angajat de către Departamentul de Stat, american, a avut acces la poșta internă din cadrul misiunii diplomatice.

În anul 2016 suspiciunile au căzut asupra femeii, iar cercetările au arătat că ea a avut mai multe contacte cu agenți ai FSB-ului, scrie The Guardian. Americanii nu au demis-o imediat, deoarece doreau să verifice valoarea pagubelor pe care aceasta ar fi putut să o aducă Statelor Unite.

Abia în vara anului trecut, când Moscova a cerut micșorarea numărului personalului Ambasadei SUA din Rusia, femeia a fost demisă.De fapt, solicitarea de reducere a personalului a fost o tentativă a rușilor de a-și scoate agentul din joc. Deși ancheta a fost desfășurată de către CIA, FBI și Serviciul de Informații al Departamentului de Stat, aceștia nu au reușit să descopere adevăratele pagube provocate de această angajată.

S-a stabilit însă că unii dintre colaboratorii misiunii diplomatice au transmis mailuri acestei angajate pe un cont necunoscut Ambasadei.

Departamentul de Stat recunoaște că în procesul de racolare a angajaților non-americani există riscul ca printre ei să fie deja agenți ai Serviciilor secrete sau persoane care ulterior pot fi conectate la colaborare cu acestea.

The Guardian susține că această persoană ar fi putut avea o legătură indirectă cu atacurile cibernetice asupra serverelor Partidului Democrat din SUA, în timpul campaniei prezidențiale din 2016.

Amintim că justiția americană a pus sub acuzare 13 agenți GRU care se fac vinovați de atacarea serverelor democraților americani în timpul alegerilor din 2016.

Sursa: deschide.md 
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 08:04

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României Foto: Mediafax.ro/Afp

1970 - A murit, la doar 28 de ani, Jimi Hendrix, considerat unul dintre cei mai mari chitarişti rock din lume. Stilul său de a cânta la chitara electrică a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. În 2003 a fost numit de revista Rolling Stone „Cel mai mare chitarist al...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md