Actualitate

Încă un dezastru. Cel puţin 15 civili ucişi în lovituri aeriene în Siria

 Regimul a deschis duminică un nou front în provincia Quneitra, limitrofă liniei de demarcaţie de pe Platoul Golan, în mare parte ocupat şi anexat de către Israel, după ce a preluat controlul aproape în întregime al provinciei vecine Deraa.

Cel puţin 14 civili, ”inclusiv două femei şi cinci copii”, şi-au pierdut viaţa în lovituri aeriene în împrejurimile localităţii Ain al-Tina”, în Quneitra, a afirmat OSDO, fără să fie în măsură să indice dacă au fost raiduri ruseşti sau ale regimului sirian.

Unii militanţi au difuzat pe reţelele sociale imagini cu victime, copii plini de praf, înveliţi în pături pătate de sânge. Este vorba de persone strămutate, care îşi găsiseră adăpost într-un imobil abandonat, după ce se refugiaseră în sud, potrivit OSDO.

Un alt civil a fost ucis în raiduri aeriene ruseşti la marginea localităţii El-Aliyah, în vestul provinciei Deraa, aproape de Quneitra, a precizat OSDO.

”Începând de marţi, raiduri ruseşti intense şi bombe baril lansate de către regim vizează un sector situat la limita dintre Quneitra şi Deraa”, a declarat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

În această regiune sunt desfăşuraţi jihadiştii organizaţiei Hayat Tahrir al-Cham, dominată de fosta ramură a Al-Qaida. Jihadiştii respectivi nu sunt vizaţi de aşa-zisul acord de ”reconciliere”, negociat pe 6 iulie de către Rusia, care a dus la o capitulare a rebelilor în provincia Deraa, aflată acum aproape în întregime sub controlul regimului.

Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *