Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 09:47
Abonamente

Bună Dimineața 18 Iunie 2013, ora 07:06

Marime Font

Încă un „guru” moscovit în satul fără câini

Am mai spus și în alte rânduri că R. Moldova este ca un sat fără câini, un teritoriu în care orice șaman politic, orice interpret amator în măruntaiele și dejecțiile geopoliticii de tip sovietic, este primit cu brațele deschise și primește spațiu de expunere ale celor mai aiuristice teorii.

 
 
 

Este și cazul lui Aleksandr Dughin, un personaj la a cărui apariție, în orice stat civilizat, serviciile psihiatrice s-ar autosesiza și ar interveni pentru a stopa delirul individului. La Chișinău, însă, grotescul purtător de barbă efectuează un adevărat maraton mediatic prin studiouri de televiziune și redacții pentru a-și expune căcărezele ideatice privind trecerea Uniunii Europene… sub protectorat rusesc. O idee de esență cretinoidă, capabilă a fi plodită doar în spațiile unde normalitatea poate ajunge doar accidental și preț de câteva secunde, după care o ia la goană spre margine de taiga, sperând să scape fără un glonț în ceafă.

Periculos e nu atât cretinismul acestei teorii încropite de cel care a scris programul politic cu tente naziste al comuniștilor ruși, fiind, în același timp, și un apropiat al lui Putin, cât faptul că fosta metropolă sovietică mai trimite un pion otrăvit pentru a detona o fumigenă la Chișinău pentru a spori ceața într-un moment destul de confuz. Faptul că „damă” de companie al parodiei lui Rasputin în acest periplu prin capitala RM este un neregretat cadavru politic local, care se încăpățânează să își prezinte stadiul de putrefacție prin studiouri, ține deja de anecdotica acestei campanii.

Un articol de: Valentin Buda
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de aziEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md