Încă un jucător moldovean a refuzat echipa națională

publicat în Moldova pe 6 Octombrie 2011, 08:41

Mijlocașul moldovean, Alexandru Gațcan a refuzat convocarea la echipa națională pentru meciurile cu Olanda și San Marino.

,,Am vrut să-l chem și pe Gațcan la meciurile acestea două, însă el a preferat să nu mai vină. La noi, mai nou, trebuie să întrebi jucătorii în felul următor: Știi, te deranjează cumva dacă vrem să te chemăm la echipa națională, ca să știm dacă îți trimitem sau nu telegramă?”, a declarat selecționerul Moldovei, Gabi Balint.

Tehnicianul român a rămas dezămăgit și de atitudinea mai multor jucători ai ,,naționalei”: ,,Stăm în genunchi, mai avem puțin și stăm și altfel în fața anumitor jucători, care se cred jucători și care până la urmă n-au demonstrat mare lucru nici la echipa națională și nici la echipele la care joacă”, a mai adăugat Balint.

Gațcan a preferat să meargă cu echipa sa, FK Rostov la un turneu amical în Anglia. Mijlocașul moldovean a fost integralist în meciul cu FC Porsmouth pierdut de ruși cu 2-0.

Alexandru Gațcan, în vârstă de 27 de ani are 21 meciuri jucate pentru Moldova și a marcat un gol. Acesta și-a început cariera de fotbalist la Unisport-Auto Chișinău, după care s-a transferat în Rusia, la echipa moscovită Spartak. Gațcan a mai evoluat la Spartak Chelyabinsk, Rubin Kazan, iar din 2008 este legitimat la FK Rostov, locul 10 la zi în campionatul Rusiei.

Timpul.md (Radu Lisița)