Actualitate

Încă un om de afaceri reţinut pentru contractarea unui credit de la Banca de Economii

Un alt om de afaceri a fost reţinut pentru 72 de ore de către CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar în care este bănuit că, în anul 2011, ar fi obţinut în mod fraudulos două credite în mărime de 80 000 000 de lei de la Banca de Economii.

Pe numele acestuia a fost deschisă o cauză penală în temeiul art. 238 Cod penal, iar dacă va fi găsit vinovat riscă o pedeapsă sub formă de amendă de până la 60 000 de lei sau închisoare de la 3 la 8 ani.

Acum câteva zile, alţi doi oameni de afaceri au fost reţinuţi în dosarele ce vizează delapidările de la BEM, Banca Socială şi Unibank. Este vorba despre directorii companiilor Valiexchimp şi Fuel care sunt învinuţi de contractarea unor credite în valoare totală de peste jumătate de miliard de lei (80 de milioane de lei şi 465 de milioane de lei). Instanţa de judecată a eliberat mandat de arestare pe numele şefului Valiexchimp pe un termen de 30 de zile, iar pe numele celuilalt urmează să se expună la expirarea celor 72 de ore de reţinere.

Ieri, judecătorul de instrucţie al Judecătoriei Buiucani a emis un mandat de arestare şi pe numele omului de afaceri Ivan Tomailî care, de asemenea, este cercetat penal în dosarele fraudelor de la cele trei bănci. În prezent, acesta a fost anunţat în căutare de către organele de drept.

De menţionat că, 18 dosare penale ce vizează obţinerea creditelor neperformante de la BEM, Banca Socială şi Unibank au fost transmise în instanţă, o parte dintre acestea aflându-se deja la etapa finală a proceselor de judecată.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *