Actualitate

Încă un pas spre UNIRE: Va fi construit un nou pod care să lege malurile de Prut

Aceasta a fost cea mai importantă decizie a întâlnirii moldo-române, propunerea de inițiere a proiectului aparținând reprezentanților raionului Leova.

Podul peste râul Prut ar trebui să ajute la formarea coridorului de transport „Odessa (Ucraina) – Ștefan Vodă – Căușeni – Basarabeasca – Cimișlia – Leova (Republica Moldova) – Bumbata (România) drum național DN24A Bârlad – Murgeni – Fălciu – Berezeni – Stănilești – Huși”, ca arteră de importanță regională și națională, care să asigure conexiunea între Uniunea Europeană și Europa de Est.

Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru reunește 28 de raioane din cele 32 ale Republicii Moldova, Municipiul Bălți, Unitatea Teritorial Autonomă Găgăuzia și două județe din România (Iași și Prahova). A fost constituită în anul 2005, ca persoană juridică română, cu sediul în municipiul Iași. Pe baza bunelor relații stabilite în Ucraina, în noiembrie 2012, Euroregiunea Siret-Prut-Nistru a semnat un acord de cooperare cu Euroregiunea Nistru, care include în lista membrilor regiunea Vinnița (Ucraina) și 7 raioane de pe frontiera de nord și nord-est a Republicii Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *