Actualitate

Încă un viaduct din Italia ar putea să se prăbuşească, într-o regiune cu mii de români

Potrivit presei italiene, bucăţi de ciment din structura viaductului San Giacomo, parte din autostrada A24, au început să se prăbuşească pe 10 septembrie. Au căzut chiar pe străzile oraşului L’Aquila, autorităţile luând decizie de a opri traficul în cartierul San Giacomo, ca măsură de precauţie, scrie AbruzzoWeb.

Pompierii au intervenit şi au înlăturat alte bucăţi de ciment din viadcut care riscau să se cadă. Au fost demarate verificări, iar situaţia a fost semnalată Prefecturii. Autostrada A24 a fost afectată de cutremurul din 2009 care a avut epicentrul în apropiere de L’Aquila. De atunci şi până azi, podurile şi viaductele de pe traseul său nu au fost reparate, din cauza unui litigiu în justiţie, care a făcut imposibilă alocarea de fonduri în acest sens.

Din această cauză, oamenii din oraş se tem că s-ar putea repeta tragedia de la Podul Morandi din Genova. Există temeri şi privind situaţia autostrăzii A25, care a fost şi ea afectată de seismul de acum nouă ani.

Autorităţile susţin însă că nu sunt probleme structurale, ci este vorba doar de plăci de ciment de la exteriorul construcţie care au fost atinse de rugină şi din această cauză se fărâmiţează.

În regiunea L’Aquila trăiesc, potrivit celor mai recente statistici oficiale, peste 8.000 de români, la o populaţie totală de 300.000 de persoane. Aproape 2.000 dintre ei sunt chiar în oraşul L’Aquila.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *